What’s your Reaction?
Star
42%
Love
22%
Yeah
30%
Yes
1%
What?
1%
OMG
2%
Weary
1%

Vezeték nélküli riasztó

A vezeték nélküli riasztók ma már egy megbízható részét képezik a biztonságtechnikának, míg pár évvel ezelőtt nem éppen a megbízhatósukról voltak híresek, mostmár egy abszolút stabil, sok oldalú, és olcsón telepíthető eszközökké nőtték ki magukat. Általában ezeket az eszközöket utólag telepítjük, ahol már nem szeretnének vésni, porolni, fúrni, ez ésszerűbb megoldás mint a villanyszerelővel kivésetni utólag.

Funkcióban ugyanazokat tudja egy vezetékes rendszer, mint egy vezeték nélküli, semmivel sem lesz kisebb tudása a rendszerünk

Vezeték nélküli riasztó szettek mostantól elérhetőek az árlistában!

Kérdése van? 06 30 479 3201

Vezeték nélküli riasztó Vezeték nélküli riasztó AlarmFIX

Mi az oka annak, hogy sokan ma is még a vezetékes rendszerekhez ragaszkodnak, amikor a vezeték nélküli társaik is megbízhatóak? Nos a válasz többrétű, amennyiben "szétvan verve" a ház, vagy éppen épül, akkor kézenfekvőbb a vezetékes, hiszen így olcsóbbra jön ki, mint amikor utólag szeretnénk kiépíteni, a másik dolog, hogy a vezetékes rendszerek lelki biztonságot nyújtanak, mert a vezeték összekötés az végtelen plusz egy évet bír ki, nem merül le az elem, nincs térerő hiba, amiben igazuk is van, amennyiben lehetséges vezetékes rendszert kell építeni, hiszen az a biztos, az a kábel örök életre ott lesz, akár milyen rendszerünk, bármire felhasználható, és nem márka specifikus, bármilyen gyengeáramú rendszer ráköthető a vezetékre.

Hogyan kell elképzelni egy vezeték nélküli riasztó müködését?

Alapvetően a felhasználóknak pont semmi különbség nincs a használatában, nem vennék észre a különbséget sem egy vezetékes rendszerhet képest sem. Ugyanúgy néznek ki a vezeték nélküli mozgásérzékelők is majdnem mint a társaik, úgyhogy dizájnban semmiképpen sem szenvedünk hátrányt ezen a fronton.

A jelzések ugyanúgy egy riasztó központba futnak be, ahol kiértékelik a jelzéseket, és megtörténik a vezérlés, az előre beállított program alapján.

paradox vezeték nélküli riasztó Vezeték nélküli riasztó AlarmFIX

Mi a legnagyobb hátránya ezeknek a rendszereknek?

A legnagyobb hátránya amit feltudok hozni, nyílván maga a technológia lényege, itt sajnos a térerőre figyelni kell, hiszen ha nincs kapcsolat az eszközzel, akkor az hibát fog generálni a központon, ezért nagyon fontos a telepítésnél, hogy olyan helyre szereljük az eszközöket, ahol a térerő relatív állandó.

A másik nagy gyenge pont maga az elem vagy akku ami ezeket az eszközöket müködteti, mivel intelligens eszközökről beszélünk, már jó előre jelezni fog nekünk, hogy merülőben van a tápellátás, és cseréljünk elemet, onnatól már csak rajtunk múlik, ha hónapokig halogatjuk, nyíilván az már nem a riasztó hibája lesz, hanem a felhasználóé.

Mennyi a fenntartása egy ilyen rendszernek?

Maga az elemes üzemmód ne riasszon el senkit, hgoy évi több százezret fizet, mert csak a szerelő tud bármit cserélni a rendszerben, természetesen aki műszaki analfabéta, semmiképpen nem ajánlott a cseréje, de amúgy szabvány elemekkel müködik az összes komponens, bármelyik boltban kapható ceruza elem, és góliát elem kell csupán.

Három év alatt, 10 db ceruza elem, ennyi a rendszer igénye egy átlag házban

Ezek a rendszerek is relatív sok eszközt tudnak befogadni, a leg alapabb riasztó központ is tud kezelni 32 eszközt, egy átlag lakásba úgy gondolom, hogy bőven elég, ha még van füst érzékelő, szén-monoxid érzékelő, és minden fimonság, amik akár az életünket is megmenthetik. Minden olyan vagyonvédelmi eszköz létezik ilyen formában is, tehát nem nagyon kell komprossziumot kötnünk a vezetékes rendszerekhez képest, de a biztonság kedvéért van egy pár vezetékes zónabemenet, hogy ha még is szeretnénk valamit bekötni.

Melyik gyártó termékei a legjobbak vezeték nélküli riasztó rendszerekben?

Mi a paradox rendszereit preferáljuk ebben a szegmensben, a DSC is jó, de ár-érték arányban jobban megéri az első, kompaktabb, szélesebb a termékpaletta, és jobban kombinálható a hibrid rendszer, a vezetékeshez is hozzáadható vezeték nélküli eszköz és fordítva, nagy az átjárhatósaág, a DSC ennyire nem univerzális, jóval korlátoltabb, és költségesebb.

Amennyiben bármilyen kérdése van a vezeték nélküli rendszerekkel kapcsolatban, akár hiba, akár telepítés szinten, akkor nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot, minden kérdésre, akár a legamatőrebb kérdésre is igyekszünk válaszolni.

 

What’s your Reaction?
Star
42%
Love
22%
Yeah
30%
Yes
1%
What?
1%
OMG
2%
Weary
1%