Riasztó szerelés Budapest és Pest Megye Biztonságtechnikai gyorsszolgálat Több ezer elégedett ügyfél Hétvégén is elérhető!

Vettünk egy lakást, nem tudjuk a riasztó kódját...

Már az előző tulaj sem tudta...

Naponta szerintem átlag 5 ügyfél hív azzal a problémával, hogy vettek vagy bérelnek egy lakást, de a riasztóról senki nem tud semmit, csak úgy egyszer valaki oda rakta, de már 5 éve sem tudtak róla semmit, ezzel amúgy nincs is baj, de ha valami hibája lesz, úgy elég nehéz beavatkozni, hogy még kikapcsolni sem tudjuk, ha elkezdene szirénázni, ez a bejegyzés erről a témáról fog szólni.

DSC riasztó szerelés árak mostantól elérhetőek az árlistában!

Kérdése van? Írjon, vagy hívjon:
06304793201

Vettunk egy lakast nem tudjuk a riaszto kodjat... Vettünk egy lakást, nem tudjuk a riasztó kódját... AlarmFIX

Általában az újdonsült lakók hamar reagálnak erre a problémára, szeretnék megelőzni a bajt, hiszen mint minden eszköz, a riasztó is megérzi a félelmet 🙂 . Logikusan gondolhatjuk, hogy igen sűrűn lehetett karbantartva a rendszer, ha már a kódra sem emlékszik senki, tehát időzített bomba az egész, csak idő kérdése, hogy mikor jönnek a hibák, hiszen hiába hisszük, hogy a riasztó csak akkor használódik ha élesítve van, ez nem igaz, ugyanakkora használat, ha ki van kapcsolva, mivel a rendszer mindig aktív, így az élesítési állapot mindegy, az akkumulátor akkor is merül.

Mit lehet tenni ha nem tudunk semmilyen kódot?

Először is próbáljuk megérdeklődni, hátha valaki emlékszik rá, próbálkozni lehet korlátlanul. Igen, ez egy pozitív dolog, büntetlenül próbálkozhatunk, érdemes megkérdezni az eladót, volt tulajt, esetleg az építtetőt, hátha valakinek valami rémlik, egy próbát megér, nagyban megkönnyíti a mi dolgunkat is, a tulajdonosét meg mindenképpen.

Mindenkit megkérdeztünk, nincs kód

Amennyiben minden kört lefutottunk, és senki nem tud semmit, akkor marad a riasztó központ helyreállítása, elfelejtett mesterkód esetén a teljes rendszert resetelni kell, így minden vissza áll a gyári állapotára. Ekkor mindent elfelejt a központ, az összes kód visszaáll a gyári beállításokra, ami az adott rendszerre jellemző, és akkor az egészet újra kell programozni a nulláról. Az újraprogramozássorán a tulajdonos igényei szerint programozzuk fel a rendszert, és minden kódot átadunk, hogy még egyszer ilyen probléma ne forduljon elő, hiszen a saját rendszerünk felügyeletéhez elengedhetetlen a mesterkód legalább, nyilván az sem baj ha a telepítői kódot is tudjuk, hiszen a szakcég csak ezzel a kóddal tudja konfigurálni a rendszert, bármilyen változás esetén.

Mester kódot tudjuk, de a telepítői kódot nem...

Az már egy fokkal jobb, legalább ha bármim probléma van, legalább kitudjuk kapcsolni a rendszert, és karbantartásnál sem kell feltétlenül a telepítői kód, csak ha  változtatni szeretnénk a rendszeren, itt jelzem meg, ha megszeretnénk szüntetni meglévő távfelügyeletet, ahhoz is kell a telepítői kód, hiszen az is rendszer változásnak minősül.

Elfelejtett telepítőkód esetén a forgatókönyv ugyanaz, gyári állapotra való visszaállítás, újraprogramozás, ebből a szempontból nincs különbség, egy-ét rendszernél lehet a mesterkóddal megváltoztatni a telepítői kódot, de a modern rendszereknél már nem jellemző.