Tűzjelző rendszer Pécel

Tűzjelző rendszer Pécel, két fajta tűzjelző rendszert különböztetünk meg, az első, amit nevezzünk hivatalosnak, amit az OTSZ irányelvek szerinte telepítenek, a beépített tűzjelző berendezés, egy önálló egység, nem csatlakozik semmilyen más rendszerhez, önálló érzékelői vannak, ezek lehetnek kötelezőek az épület jellegétől függően, vagy önként vállaltak, kötelezőek többnyire közösségi épületek, irodák, de ez minden évben változik, a nem hivatalos otthoni tűzjelző, többnyire a riasztórendszerhez van csatlakoztatva, füstérzékelők, lényege, hogy ha nem vagyunk otthon jelezze a füst jelenlétét a lakásban, lakótérben, nem kötelező, de ajánlott.

kamera markak
akku csere nagy
dsc banner
0-24
kamera nagy
onlinearajanlatnagy

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36 (70) 517 0489

Vagy küldjön emailt az info@riaszto-szereles.eu címre!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
kamera nagy
0-24
onlinearajanlatnagy
dsc banner
kamera markak
akku csere nagy

Tűzjelző rendszer karbantartás, felülvizsgálat, javítás, helyreállítás

Tűzjelző karbantartás

Néhány szóval a legfontosabb témákról, tűzjelző karbantartás, a hivatalos kötelező minimum 180 naponta karbantartani, azt, hogy milyen módon az országos tűzvédelmi szabályzat határozza meg, a lényeg, hogy egy év alatt az összes érzékelőt, kézi jelzés adót le kel tesztelni, az összes vezérlést kipróbálni, hang és fényjelzőket tesztelni.

Tűzjelző rendszer felülvizsgálat

Mikor szükséges a tűzjelző rendszer felülvizsgálata?

Tűz után: Amennyiben kisebb tűz volt, és a rendszer többi része nem károsodott, nem terjed tovább a tűz, ellenőrizni kell, hogy a tüzet megfelelően jelezte-e, és hogy a megfelelő, felprogramozott vezérlések, megfelelően működtek-e, amennyiben a berendezések, modulok károsodtak, sérültek, haladéktalanul el kell végezni a rendszer javítását

Téves riasztás(ok), jelzés esetén: Amennyiben a rendszer téves tűzjelzést generál, ki kell vizsgálni, hogy milyen körülmények vezettek a hamis riasztáshoz, amennyiben a hiba megállapítható, azonnal javaslatot kell tenni a hiba kijavítására, a kiváltó okot pedig azonnal megkel szüntetni, akár átalakítás, akár azonnali csere által.

Rendszerhiba esetén: Amennyiben a tűzjelző központ hibát érzékjel, és ezt jelzi a távfelügyelet felé, azonnal meg kell vizsgálni a hiba okát, illetve hogy mi okozza a meghibásodást, és hogy milyen következményekkel jár a tűzjelző központ működését illetően. A hibaelhárítást a jogszabályban meghatározott feltételek szerint azonnal végre kell hajtani.

Az épületben bekövetkezett változások után: Amennyiben az adott helységben bármilyen változás következik be, azonnal felül kell vizsgáltatni a rendszer helyes működését, és adott területre vonatkozóan újra el kell végezni a rendkívüli felülvizsgálatot.

Leállás után: Amennyiben a tűzjelzőrendszert üzemen kívül helyezik, bármilyen okból (üres lesz az épület, megszűnik az épület), 30 napnál hosszabb üzemszünet esetén a teljes rendszert újra kell vizsgálni, az üzembiztos működés érdekében.

Új karbantartó esetén: Amennyiben a rendszer karbantartását, egy új vállalkozás veszi át, újra ellenőrizni kell a szükséges dokumentumok meglété, a tűzjelző napló megfelelő vezetését, illetve el kell végezni a rendkívüli felülvizsgálatot.

kamera nagy
dsc banner
0-24
onlinearajanlatnagy
akku csere nagy
kamera markak