What’s your Reaction?
Star
19%
Love
21%
Yeah
45%
Yes
11%
What?
1%
OMG
2%
Weary
1%

TŰZJELZŐ FELÜLVIZSGÁLAT

Rendkívüli tűzjelző felülvizsgálat

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36304793201

TŰZJELZŐ FELÜLVIZSGÁLAT

MIKOR SZÜKSÉGES A TŰZJELZŐ  FELÜLVIZSGÁLAT?

Tűz után: Amennyiben kisebb tűz volt, és a rendszer többi része nem károsodott, nem terjed tovább a tűz, ellenőrizni kell, hogy a tüzet megfelelően jelezte-e, és hogy a megfelelő, felprogramozott vezérlések, megfelelően működtek-e, amennyiben a berendezések, modulok károsodtak, sérültek, haladéktalanul el kell végezni a rendszer javítását

Téves riasztás(ok), jelzés esetén: Amennyiben a rendszer téves tűzjelzést generál, ki kell vizsgálni, hogy milyen körülmények vezettek a hamis riasztáshoz, amennyiben a hiba megállapítható, azonnal javaslatot kell tenni a hiba kijavítására, a kiváltó okot pedig azonnal megkel szüntetni, akár átalakítás, akár azonnali csere által.

Rendszerhiba esetén: Amennyiben a tűzjelző központ hibát érzékjel, és ezt jelzi a távfelügyelet felé, azonnal meg kell vizsgálni a hiba okát, illetve hogy mi okozza a meghibásodást, és hogy milyen következményekkel jár a tűzjelző központ működését illetően. A hibaelhárítást a jogszabályban meghatározott feltételek szerint azonnal végre kell hajtani.

Az épületben bekövetkezett változások után: Amennyiben az adott helységben bármilyen változás következik be, azonnal felül kell vizsgáltatni a rendszer helyes működését, és adott területre vonatkozóan újra el kell végezni a rendkívüli felülvizsgálatot.

Leállás után: Amennyiben a tűzjelzőrendszert üzemen kívül helyezik, bármilyen okból (üres lesz az épület, megszűnik az épület), 30 napnál hosszabb üzemszünet esetén a teljes rendszert újra kell vizsgálni, az üzembiztos müködés érdekében.

Új karbantartó esetén: Amennyiben a rendszer karbantartását, egy új vállalkozás veszi át, újra ellenőrizni kell a szükséges dokumentumok meglété, a tűzjelző napló megfelelő vezetését, illetve el kell végezni a rendkívüli felülvizsgálatot.

TŰZJELZŐ NAPLÓ

Minden egyes karbantartásról, ellenőrzésről, felülvizsgálatról naplót kell vezetni, amit a katasztrófavédelem emberei jogosultak ellenőrizni bármikor, amennyiben a napló kitöltése hiányos, karbantartás nem történik, tűzrendészeti eljárást von maga után, ami pénzbüntetéssel, és akár gondatlanságból elkövetett veszélyeztetést is vonhat maga után. A tűznaplóban a kezelő személyzetnek rendszeresen vezetnie kell a napi ellenőrzéseket, illetve a havi és a negyedéves ellenőrzéseket, mindennap meg kell bizonyosodni, hogy a rendszer nyugalomban van, illetve nem jelez hibát. Minden ellenőrzést vezetni kell.

What’s your Reaction?
Star
19%
Love
21%
Yeah
45%
Yes
11%
What?
1%
OMG
2%
Weary
1%