biztor nlc cover

SECURINFO.hu | Veszélyben a biztonsági személyzet – a fizikai bántalmazások szintje Nagy -Britanniában

What’s your Reaction?
Star
6%
Love
19%
Yeah
55%
Yes
17%
What?
1%
OMG
1%
Weary
1%

[ad_1]

Jól ismert ipari szakemberek véleményezték a megállapításokat. Rick Mounfield, a Biztonsági Intézet vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Elég gyakori eset az, amikor az intézkedő védelmi személyzet válik a harag célpontjává aminek oka nem ritkán az alkohol, vagy kábítószer fogyasztás. Ezeket a kockázatokat a szakma a védőmunka részeként ugyan elfogadja, de ez nem jelenti azt, hogy elfogadható.

Elfogadhatatlan ugyanis az, amikor egy korrekt módon intézkedő biztonsági őrt, pláne egy mentőst, fizikai erőszak ér, ezért meg kell erősíteni az ágazat törvényi védelmét. Ha nem védjük meg a biztonsági személyzetet konkrétabb jogi eszközökkel, hogyan vonzhatjuk be a megfelelő embereket e létfontosságú munka ellátásába. ”

A jelentés azt is feltárja, hogy az új technológiák és alkalmazható biztonságtechnikai eszközök milyen szerepet játszanak a biztonsági személyzet elleni agresszió potenciális csökkentésében. Néhány válaszadó kiemelte például a testkamerák szerepét, jelezve például, hogy használatuk elrettentő jelleggel „határozott hatással volt az esetleges erőszak gyakoriságának csökkentésére”.

További probléma az is, hogy a járvány okán (elmaradó rendezvények, bezárt üzletek stb.) sokan elhagyták az iparágat, hogy más, azonos fizetésű és kevésbé erőszakos környezetet biztosító szektorban találjanak karriert és most a nyitás periódusában igen sok a betöltetlen álláshely is.

Forrás: IfsecGlobal

Kapcsolódó cikkek:[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
6%
Love
19%
Yeah
55%
Yes
17%
What?
1%
OMG
1%
Weary
1%