microsoft cybe sec. ciobulletin cover

SECURINFO.hu | Térségi kiberbiztonsági kitekintés a Microsofttól

What’s your Reaction?
Star
48%
Love
15%
Yeah
20%
Yes
11%
What?
2%
OMG
3%
Weary
2%

[ad_1]

Minden bizonnyal az egyre elterjedtebb távmunka és a dolgozók feltételezett tájékozatlansága miatt az IT-vezetők kétharmada az otthoni munkavégzés biztonságának megteremtését tekinti az elsődleges feladatának az elkövetkező másfél évben.

Annak ellenére, hogy a megkérdezettek több mint fele tart IT-biztonsági problémáktól a következő hónapokban, és több mint kétharmaduk ténylegesen szembesült az elmúlt egy évben kibertámadással, több mint az 50 százalékuknak nincs átfogó kiberbiztonsági stratégiája. (A legtöbben zsarolóprogramokra vagy egyéb kártékony kódokra épülő támadásokat tapasztaltak.)

Érdekes, hogy Magyarországon az adatvédelmi előírások, például a GDPR betartása a második legkomolyabb kihívásnak számít, holott ez régiós szinten az első öt kihívás közé sem került be.

A vállalkozások 86 százaléka elégedett a jelenlegi informatikai rendszerével, és csak 36 százalékuk tervezi megemelni a biztonságra fordított kiadásait. Ugyanakkor 41 százalékuk a pandémiás időszak óta azért nagyobb hangsúlyt helyez erre a területre.

Azt, hogy a vállalkozások tisztában vannak a veszélyek természetével az is mutatja, hogy Kelet-Közép-Európában a biztonságos távoli hozzáférés kialakítása átvette az eddig listavezető végpontvédelem helyét a leggyakoribb védelmi feladatok között. Ugyanakkor Magyarországon a végpontvédelem továbbra is vezető szerepet tölt be a védelmi mechanizmusokban, de a biztonságos távoli hozzáférések megteremtését is fontosnak tartják a hazai szervezetek.

“A vállalatok utóbbi egy évben tapasztalt gyors digitális átalakulását nem kísérte a biztonsági rendszereik megerősítése. Ebben vélhetően szerepet játszik az is, hogy ezt a kérdést még mindig nem üzleti, hanem inkább műszaki problémaként kezelik a vállalkozások” – nyilatkozta Tóth András Mihály, a Microsoft Hungary kommunikációs igazgatója az itt letölthető felmérés értékelésekor.

Az e-könyvben a következőkről is olvashatunk:

  • A közép- és kelet-európai kiberbiztonsági trendek áttekintése
  • A biztonsági stratégia értékelésének módjai
  • Történetek közép- és kelet-európai cégekről, akik sikeresen szilárdították meg biztonsági helyzetüket
  • Megoldások cége biztonságának megszilárdításához
  • Gyakorlati ellenőrzőlista a biztonsági helyzet értékeléséhez

Forrás: biztonsagportal.hu

Kapcsolódó cikkek:[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
48%
Love
15%
Yeah
20%
Yes
11%
What?
2%
OMG
3%
Weary
2%