SECURINFO.hu | Securiton drón elhárítás – Az illegális drón használat felderítésére

[ad_1]

A német Securiton “Securilocate Drone Wingman Pro” mobil drónja a repülő tárgyakat, de a távirányítókat is észleli,. Mivel a drónok rádión keresztül csatlakoznak a távirányítóhoz, a DF antennák képesek elfogni az átvitt jeleket, és azonosítani az objektumok helyzetét.

Forrás: Securiton

Forrás: Securiton

Németországban félmillió drón működik jelenleg. Év eleje óta szigorúbb előírások vonatkoznak használatukra (mint ahogy egyébként nálunk is, lásd cikkünket itt. De a drónbűnözés is egyre erőteljesebben jelentkezik. A bűnözők továbbra is drónokat használnak, hogy illetéktelen tárgyakat csempésszenek a börtönbe, megbénítsák a légi forgalmat és kémkedjenek ipari üzemek vagy emberek ellen stb.

Így hát vastagon felértékelődnek a drónészlelő rendszerek. A radarokkal ellentétben a drónészlelő rendszernek nincs vak területe, és teljesen lefedi a vizsgálni kívánt területet – állítja Jochen Geiser, a Securiton németországi mobil tulajdonvédelem termékmenedzsere. A megfelelő alkalmazás vizualizálja a helyeket, távolságokat, riasztási zónákat és fenyegetési szinteket a mobileszközökön. Intuitív kezelőfelülete biztosítja a biztonságos működést – még stresszes helyzetekben is. Az észlelt és rögzített információkat el lehet juttatni a biztonsági kapcsolattartókhoz a beavatkozások megkezdése érdekében.



[ad_2]
Forrás