windows 11 microsoft cover

SECURINFO.hu | Komoly fejlesztésekkel indul ősszel a Windows 11

What’s your Reaction?
Star
53%
Love
23%
Yeah
10%
Yes
9%
What?
1%
OMG
2%
Weary
2%

[ad_1]

A Microsoft a közelmúltban jelentette be a jelenleg még készülő, de októberben már debütáló operációs rendszerének legújabb verzióját, a Windows 11-et. és ennek kapcsán közzétette azokat a rendszerkövetelményeket is, amelyek az operációs rendszer telepítéséhez lesznek majd szükségesek.

windows-11-microsoft

A cég állítása szerint az új operációs rendszer tervezésekor a kompatibilitás, a megbízhatóság és – nem mellesleg – a biztonság került előtérbe, ami miatt nagyobb teljesítményű hardver igényre van szüksége. Biztonsági szempontból például kötelező elemként jelenik majd meg a TPM chip (Trusted Platform Modul) a CPU-ban, amely olyan védelmi megoldásokért lesz felelős, mint a Windows Hello, eszköztitkosítás, a VBS (Virtualization-Based Security), a HVCI (HyperVisor-protected Code Integrity) és a Secure Boot. Ezek a védelmi megoldások körülbelül 60%-kal csökkenthetik a káros szoftverekkel történő fertőzések számát.

Gyorsabb, biztonságosabb, de mégis a megszokott IT rendszer

Az informatikusok számára a Windows 11 a már jól ismert Windows 10 konzisztens, kompatibilis és ismerős alapjára épül. A Windows 11 tervezése, előkészítése és telepítése ugyanúgy történik, mint ma a Windows 10 esetében. A Windows 11-re való frissítés olyan lesz, mintha a Windows 10 frissítése lenne. A ma már megszokott eszközök – mint a Microsoft Endpoint Manager, a felhőalapú konfiguráció, a Windows Update for Business és az Autopilot – támogatni fogják az új környezetre való átállást a Windows 11 integrálása során.

Részletes bemutatást a Microsofttól itt olvashatnak.

Forrás: nki.gov.hu, microsoft.com[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
53%
Love
23%
Yeah
10%
Yes
9%
What?
1%
OMG
2%
Weary
2%