intel cpu cover

SECURINFO.hu | Drágulás, készlethiány, hamis alkatrészek megjelenése várható a PC-piacon?

What’s your Reaction?
Star
34%
Love
21%
Yeah
30%
Yes
5%
What?
5%
OMG
2%
Weary
3%

[ad_1]

Az alkatrészellátási gondok több iparági szakértők szerint már jövőre megszűnhetnek, egy másik, jelentős tábor viszont úgy látja, hogy erre még legalább két évet kell várni. Ez utóbbi az inteles vészjelzéssel nagyjából azonos időtartamot fest a piac helyreállásáról, melynek a hátterében a 2020-as koronavírus-járvány áll: a pandémia évében gyakorlatilag mindenki elektronikai eszközöket vásárolt, így a chipekből rövid időn belül óriási hiány keletkezett.

Nem a gyártás során jelentkező késlekedés az egyetlen probléma, amivel a globális chiphiány alatt szembesülhetnek a cégek.

A ZDNet szerint félő, hogy a félvezetőhiány nyomán hamis alkatrészek kerülnek a piacra, mert a cégek nincsenek résen.

A portál szerint napjainkban számos olyan vállalkozás van, amely kétségbeesetten próbálja teljesíteni a megrendeléseket. Egyeseket a gyártósorok leállása is hátráltat, annyira, hogy más piaci szereplőhöz (értsd: nem a megszokott ellátóhoz) fordulnak segítségért. A kapkodás viszont hibához vezethet, vagy egy kritikus pont kihagyásához az ellenőrzési folyamat során.

Diganta Das iparági szakértő a ZDNetnek azt mondta: egyelőre nincs szó hamis termékek beáramlásáról, de a jelenség miatti félelem indokolt. A probléma szerinte egyébként nem a nagyobb vállalatok működését kockáztatja, hiszen azok közvetlenül a chipgyártóktól szerzik be az alkatrészt. A gond így inkább a kisebb cégeket hozhatja kényelmetlen helyzetbe, mert ők nem rendelkeznek széles piaci kapcsolatokkal.

Forrás: HVG tech[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
34%
Love
21%
Yeah
30%
Yes
5%
What?
5%
OMG
2%
Weary
3%