SECURINFO.hu | DokiApp telemedicina: digitális gyors orvos- beteg kapcsolat

What’s your Reaction?
Star
29%
Love
27%
Yeah
33%
Yes
6%
What?
1%
OMG
3%
Weary
1%

[ad_1]

A DokiApp

A K&H Bank inkubátorprogramjából indult, asztali számítógépről és okostelefonról egyaránt elérhető DokiApp, használatával csupán néhány perc várakozás után videótelefonos konzultációt lehet folytatni szakorvosokkal és pszichológusokkal. A projekt 2020 augusztusában indult, és az alkalmazásnak azóta több mint 5000 regisztrált felhasználója van, akik többek között háziorvosokkal, szemésszel, nőgyógyásszal és más szakorvosokkal, illetve szakpszichológusokkal konzultálhatnak – olvasható a K&H tájékoztatásában.

A DokiApp létrehozói egy protokollrendszer alapján választottak a jelentkezők közül – így a már szerződött 25 szakorvosuk, és 25 pszichológusuk jelentős részének az állami és a magánegészségügyi szektorban is van tapasztalata. Az alkalmazásban egy 10-15 perces orvosi konzultáció ára 5000 forint, míg egy 30 perces pszichológiai konzultáció 6000 ezer forintba kerül. Emellett van egy olyan csomagja is, amelyet vállalatok számára hozott létre: a munkavállalók kaphatnak juttatásként a munkaadójuktól DokiApp hívásokat.

Egy szűk megjegyzés. A normál magánorvosi gyakorlatban, nem kevés az olyan alkalom amikor végülis nem kerül sor fizikai vizsgálatra, a tarifa mégis legalább 20 000 Ft/fél óra -20 perc. Ennek figyelembe vételével A gyors konzultáció lehetőségével, a fenti tarifák igencsak barátiak. A szerk.

dokiapp2

“Jelenleg azon dolgozunk, hogy a telemedicina alkalmazásunk minél szélesebb körben ismertté váljon, ezért olyan funkciókat fejlesztünk, ami az egészségügyi távellátást még inkább szélesíteni tudja. Bár sosem fogjuk teljes mértékben helyettesíteni a fizikai orvosi vizsgálatot, de a hibrid, azaz a hagyományos és a távellátás kombinációja, idő- és költséghatékonnyá teheti az egyre leterheltebb betegellátási rendszert. A közeljövő legújabb fejlesztése pedig az lesz, hogy időpontot is lehet majd foglalni a szakorvosokhoz” – avatott be a jövőbeli tervekbe Somogyi Tibor, a DokiApp alapítója.

A Deloitte számításai szerint a valós és virtuális orvosi rendelések világszerte több mint 700 milliárd dollárt tesznek ki 2021-ben, ennek nagy része, több mint 500 milliárd dollár az OECD 36 országában keletkezik majd.

Forrás: hvg.hu, dokiapp.hu[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
29%
Love
27%
Yeah
33%
Yes
6%
What?
1%
OMG
3%
Weary
1%