Riasztó szerelés Budapest és Pest Megye Biztonságtechnikai gyorsszolgálat Több ezer elégedett ügyfél Hétvégén is elérhető!
maszk arcfelism bitport cover

SECURINFO.hu | Az USA Belbiztonsági Minisztérium lépése az eredményesebb maszkos arcfelismerés felé

[ad_1]

A minisztérium közleménye szerint, most elsősorban a rendszereknek arra a képességére összpontosítanak, hogy megbízhatóan gyűjtsék vagy vessék össze az emberek képeit, beleértve az arcmaszkos felvételeket is. Leginkább, a technológiák alkalmasságát kivánják fokozni abban, hogy az áteresztő és beléptetőpontokon eredményesebben tudják a maszkot viselő embereket is azonosítani.

A DHS már tavaly úgy érezte, hogy közelednek ahhoz a ponthoz, amikor a biometrikus rendszerek, a kamerarendszerek és az egyeztető algoritmusok bizonyos kombinációi 10 emberből nyolcat képesek lennének azonosítani anélkül, hogy le kellene venniük a maszkjukat. A hivatal tovább vizsgálja, hogyan lehet javítani a képességeket a maszkot viselő személyek esetében. A világjárvány lecsengésével a cél az lesz hogy a biometriai rendszerek, akár kis csoportokban is képesek legyenek azonosítani az egyes személyeket.

Forrás: nextgov.com, dhs.gov.[ad_2]
Forrás