SECURINFO.hu | A Pegasus Kémprogram Ellen Készített Frissítéseket Az Apple

SECURINFO.hu | A Pegasus kémprogram ellen készített frissítéseket az Apple

[ad_1]

Bő másfél hónappal a Pegasus-botrány kirobbanás után az Apple kiadta a kémprogram működését ellehetetlenítő frissítéseket. A lépés a vállalat termékeinek szinte egészét érinti, így az iPhone-ok mellett az iPadekhez, az Apple Watch-okhoz, illetve a Macekhez is újabb szoftververzió érkezett. amely a mai napon elérhetővé vált és mindenki számára ajánlott a mihamarabbi telepítésük.

Forrás: 24.hu

Forrás: 24.hu

A frissítés az Apple okostelefonjaihoz az iOS 14.8, táblagépeihez az iPadOS 14.8, az okosórákhoz a watchOS 7.6.2, a Macekhez pedig macOS Big Sur 11.6 telepíthető. A javítás fontosságát jelzi, hogy az Apple rendhagyó módon még egy rövid kommentárt is fűzött az új rendszerverziókhoz.

Biztonsági rés az iMessage-ben

Ivan Krstić, az vállalat biztonsági mérnöke megerősítette azon korábbi értesüléseket, miszerint a biztonsági rés az iMessage-ben, vagyis az Apple platformjának üzenetküldő alkalmazásában gyökerezett. Hasonló támadási felületek feltérképezése, majd pedig az azokra épülő szoftver kifejlesztése rendkívül aprólékos és hosszú, több millió dollárt felemésztő munka, az elkészült megoldások pedig jellemzően rövid életűek. A biztonsági szakember elmondta, hogy a (Pegasushoz hasonló) kémprogramokat célzottan, bizonyos egyének megfigyeléséhez használják, vagyis a biztonsági rés a felhasználók döntő többségére nézve nem jelentett veszélyt.[ad_2]
Forrás