vagyonor cover

SECURINFO.hu | 40%-os fluktuáció az élőerős biztonsági szektorban a nyitás előtt

What’s your Reaction?
Star
20%
Love
48%
Yeah
14%
Yes
6%
What?
6%
OMG
3%
Weary
2%

[ad_1]

„Mi is azt látjuk, hogy az idegen nyelveken beszélő, konfliktusokat jól kezelő biztonsági őrökre nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen többek közt a védettségi igazolványok ellenőrzése is a feladatok közé került” – tette hozzá Romasz Sándor, a Magyar Testőr Szövetség korábbi elnöke, a Nevadasec Kft. tulajdonos-ügyvezetője. „Örömteli, hogy a megrendelők egyre jobban igénylik a minőségi szolgáltatást, a jó fizikumú, intelligens őröket, de meg kell érteniük, hogy megfelelő díjak nélkül nem lehet versenyképes bért fizetni, anélkül pedig a legjobbak előbb-utóbb elhagyják a szakmát. A vagyonvédelem jelen pillanatban egyike a legalulfizetettebb, legkevésbé megbecsült szakmáknak, pedig sokan testi épségüket kockáztatják megbízóikért” – mondta.

Ami a biztonsági szektor jövőjét illeti, Német Ferenc úgy látja, az oltásokat és a különböző szektorok teljes újraindulását nézve 6-8 héttel vagyunk Nyugat-Európa nagy része előtt, ami azt jelenti, hogy ezen a nyáron még aligha csábítanak el külföldre nagy mennyiségű vagyonőrt.

„Véleményem szerint, ha nem kerül sor újabb drasztikus korlátozásokra, akkor is legalább 2 évre lesz szükség az ágazat helyreállásához – fűzte hozzá Romasz Sándor, aki rávilágított a mostani helyzet egy másik kockázatára is: „Egy ilyen év után, amikor a megrendelők is pénzszűkében vannak, félő, hogy ismét előtérbe kerülhetnek az adóelkerülésre játszó, a vállalási díjakat a NAV által megállapított minimum alatt tartó cégek. Pedig a hatóság korábban leszögezte, a megbízót is terhelheti felelősség, ha nem győződik meg üzleti partnere törvényes működéséről. A szakma nem akar több botrányt, stabilitásra, tisztességes vállalási díjakra, jogkövető, megbízható cégekre van szükség az ágazatban.”

Forrás: hrportal.hu[ad_2]
Forrás

What’s your Reaction?
Star
20%
Love
48%
Yeah
14%
Yes
6%
What?
6%
OMG
3%
Weary
2%