What’s your Reaction?
Star
38%
Love
8%
Yeah
38%
Yes
8%
What?
3%
OMG
1%
Weary
3%

RIASZTÓKÖZPONT CSERE

Riasztóközpont csere, hibásan működő riasztóközpontok cseréje, amennyiben lehetséges javítása, a sérült, megégett riasztóközpontokat a lehető leghamarabb cserélni kell, és ezzel együtt helyreállítani az eredeti állapotára.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36304793201

Riasztóközpont csere

RIASZTÓKÖZPONT CSERE

Mikor kell riasztóközpontot cserélni? Mik az előjelei a hibás riasztóközpontnak? Nagyon egyszerű, a legkisebb hibás működésnél már érdemes cserélni, ezt tapasztalatból mondom, amennyiben egy riasztóközpont elkezd gyanús dolgokat produkálni, akkor ne halogassuk, mert egy kis hibából egyszer csak végleges leállás lesz.

FIGYELMEZTETŐ JELEK

GYAKORI ÚJRAINDULÁS

Igen, amikor a riasztóközpont már újraindul alapból gyanús, hiszen úgy lett tervezve, hogy bármilyen körülmény is legyen, mindig stabilan és zavartalanul kell működnie, egy újraindulás még nem a  világvége, de már 2-3 alkalomnál szinte biztos, hogy a központ eeprom hibás, vagy valamelyik tápkör hibás. Öreg központnál nem érdemes javítgatni, újabbaknál még megér egy próbát, bár általában a javítás annyi mint egy új központ.

LEFAGY A KEZELŐ

Kétélű kard, lehet kezelő hiba is, vagy bus hiba, amennyiben több kezelőnk van, érdemes megnézni, hogy működik-e a többi, amennyiben a többi működik, akkor nagyobb a tasztatúra hiba esélye, de teljes leállásnál, vagy kifagyásnál, szinte biztos hogy lefagyott a rendszer, és ha még újraesem indul, akkor valószínű, hogy teljes táp elvétellel indul újra, akkor csakis csere.

ELFELEJTI A BEÁLLÍTÁSOKAT

Ez nem egy gyakori hiba, sőt talán ha kétszer találkoztunk ilyen hibával, de minden elfordulhat, a riasztóközpont egy resetet végzett saját magán, hát nem szívesen szoktuk újraprogramozni, hiszen ez annyira abnormális, hogy szinte nem is eshetne meg, pláne hogy a panelek többségén manuálisan is resetet kell nyomni, vagy reset jumpert kell felhelyezni.

ÉGÉS, TÚLFESZÜLTSÉG OKOZTA SÉRÜLÉS

Itt nincs miről beszélni, egy túlfeszültséget kapott panelnál már látható jelei vannak a sérülésnek, szétdurrant biztosítékok, megégett FET-ek, esetleg szétdurran kondenzátorok, ezt okozhatja egy hibás transzformátor, sajnos a rossz minőségű, mindenféle védelem nélküli transzformátoroknál láttunk már ilyet, de a másik gyakori eset a villámlás, hiába van leföldelve a doboz és maga a riasztópanel is, nem bír el ekkora túlfeszültséget a panel, általában ez ugye azonnali leállással jár, minden eszközből elmegy az áram, és a sziréna ha nem sérült akkor égtelen üvöltésbe kezd.

What’s your Reaction?
Star
38%
Love
8%
Yeah
38%
Yes
8%
What?
3%
OMG
1%
Weary
3%