Riasztó szerelés Budapest és Pest Megye Biztonságtechnikai gyorsszolgálat Több ezer elégedett ügyfél Hétvégén is elérhető!

RIASZTÓ TERVEZÉS

Riasztórendszer tervezés, cégünk a teljes folyamatot végig viszi, az ajánlat tételtől a telepítésig, használatra készen adjuk át a riasztórendszert, betanulással, és konfigurálással együtt.

Riasztó tervezés

RIASZTÓ TERVEZÉS

BIZTONSÁGTECHNIKAI RENDSZER TERVEZÉS

Cégünk, mint biztonságtechnikai tervező és kivitelező vállalkozás, gyengeáramú vagyonvédelmi rendszerek telepítésével, forgalmazásával, felügyeletével és karbantartásával foglalkozik.

RIASZTÓRENDSZER TERVEZÉS

MIÉRT ÉRDEMES RIASZTÓRENDSZERT TERVEZTETNI?

Nyilván egy családi háznál nincs akkora jelentősége, de nagyobb ipari rendszereknél igen fontos a pontos tervdokumentáció, főleg ha több bővítőt, kezelőt használunk, és több kilométer kábel között kell megkeresnünk a riasztórendszer nyomvonalát, így minden egyes bekötés, zónanév, és típus dokumentálva van, nagyban megkönnyíti a munkavégzést, akárki megy ki a helyszínre, könnyen eligazodik a nagy rendszer útvesztőjében.

Riasztórendszer tervezésnél mindenképpen többlet költséggel jár a tervezés, de hosszútávon elengedhetetlen irodai, ipari szinten, mind az üzemeltető és a tulajdonosnak egyaránt.

KOCKÁZAT FELMÉRÉS

A tervezési fázist megelőzi egy előzetes kockázat felmérés, ami minden veszélyes tényezőt, és a megrendelő igényeit is figyelembe véve kerül elkészítésre, minden kérdést tisztázunk, és közösen megbeszéljük a kényesebb pontokat főbb igényeket. Itt közösen meghatározzuk a kívánt védelmi szintet, hiszen ebből is több fajtát különböztetünk meg.

  • Teljes körű védelem: ahol minden egyes tér, nyílászáró, tárgy és helyiségben jelzőeszközöket helyezünk el, egy WC ablakot sem tudunk úgy kinyitni, hogy a riasztórendszer ne jelezze.
  • Nem teljes körű védelem: csak a kiemelt fontosságú, vagy kockázatilag a legmagasabb besorolásúnak ítélt helyiségeket védjük, többnyire csak mozgásérzékelőkkel.
  • Minimális védelem: Többnyire csak a folyosókat lépcsőket védik ahol könnyen be lehet jutni, nem ajánlott szint.

MIKET KELL TARTALMAZNIA EGY RIASZTÓRENDSZER TERVNEK?

  • Pontos nyomvonal: mint ahogy a vagyon és tűzvédelmi rendszereknél egyaránt, itt is védett, lehetőleg a többi vezetéktől elzártan gége vagy védőcsőben kel haladnia a vezetékeknek, és mindenképpen megszakítás mentes kötésekre kell törekedni, nyilván a rendszer szabotázs védett, de a hibák száma nullára csökkenthető, ha a vezetékek nincsenek kötögetve leágaztatva, a gyűjtő vezetékek használatát kerüljük, tehát az egy kábelen nyolc érzékelő politikáját nem követjük, egy érzékelő egy vezeték, így a tiszta.
  • Rendszer modulok: Pontos jelzővonal bekötések dokumentációja, a sorkapcsok feltüntetésével, hogy hova mit kötöttünk, bővítők és kezelők, kártyaolvasók, ajtó nyitók elhelyezkedési rajza, a rendszer össz fogyasztása, és a szünetmentesítés ideje, valamint a tápellátás és a segédtápok kapacitása, és elhelyezkedése mind mind olyan fontos információ, ami a megrendelő felé is pontos, és korrekt ellenőrizhetőséget tesz lehetővé.

Természetesen a terv laikusok számára is könnyen értelmezhető, hiszen tartalmaz pontos alaprajzot, modul rajzot, jelmagyarázatot, és részletes felépítési dokumentációt.