What’s your Reaction?
Star
14%
Love
33%
Yeah
33%
Yes
11%
What?
2%
OMG
1%
Weary
5%

RIASZTÓ KARBANTARTÁS

Miért fontos a riasztó karbantartás? Legfőképpen azért, hogy mindig naprakész, és üzembiztos legyen egy olyan rendszer, ami az értékeinket, vagy akár az életünket védi, elég ironikus lenne, ha egy szén-monoxid vagy egy füstérzékelő azért  nem jelezne, mert koszos volt, és sose tartották karban, itt nem csak anyagi javak forognak kockán, sokan életvédelmi célokkal is használják, évi tízezer forintot szerintem megér, egy stabil, karbantartott rendszer, ami hosszútávon szolgálni tudja az érdekeinket.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36 30 479 3201

Riasztó karbantartás árak

riasztó karbantartás

Riasztó karbantartás ugyanolyan fontos, mint az autónkban az olajcsere, vagy bármelyik elektromos rendszerünké, a riasztó rendszer is igényli a karbantartást, ha nem is olyan sűrűn, de jobban járunk, mint ha javíttatnunk kellene a karbantartás hiánya miatt. Legyünk előre látóak, és kérjünk karbantartást időnként, rendszerünk meghálálja, és nem hagyja cserben, amikor baj van, hiszen akár az életét is megmentheti.

Az éves felülvizsgálat mindenképpen fontos lehet, akik hosszabb időre használják a rendszert, akár hónapokig élesítve van a rendszer.

Egy riasztó berendezés megbízhatósága nagyban függ a műszaki állapotától és a karbantartás gyakoriságától.. A riasztórendszer érzékelőkből, bővítőkből, relépanelekből, riasztóközpontból, és jelzőegységekből (pl.: sziréna, és/vagy fényjelző egység, kürt, stroboszkóp, sikító) épül fel.

A behatolásjelző rendszerek leggyengébb részei az elöregedő érzékelők, és a lejárt szavatosságú akkumulátorok jelentik. A passzív mozgásérzékelők, füstérzékelők, hősebesség érzékelők elektronikája, és optikai elemei nem örök életűek. Érzékenységük idővel csökken, vagy épp megnő emiatt előfordulhat, hogy betörés, tűz esetén nem generálnak jelzést, vagy téves riasztásokat okoznak. Ami rengeteg bosszúságot okozhat a felhasználóknak, hiszen törvényszerűen, mindig a legrosszabb időpontokban tudnak téves riasztás jelezni, általában nyaralás, vagy hosszabb távollét. (Murphy törvény) A berendezés akkumulátora is kb. 5 évente cserére szorul. Egy áramszünet esetén ez is nagy bosszúságot tud okozni, a szomszédoknak is, és önnek is, hiszen ezért hazarohanni, mert spóroltunk az akkumulátor cserén, valljuk be, nem jó dolog.

A felszerelt elektronikus vagyonvédelmi berendezésekre karbantartási szerződés köthető, vagy kérhető rendkívüli karbantartás is, mely alapján a telepítő cég rendszeres időközönként szerelőt küld a helyszínre, aki átvizsgálja a teljes rendszert, megméri az akkumulátorok állapotát.. Vagyonvédelmi rendszerek, riasztók karbantartási szerződésének megkötésekor a szolgáltatók figyelembe veszik a megrendelő egyedi igényeit, így meghatározható például az is, milyen gyakorisággal történjen az ellenőrzés.

Tűzjelző rendszerek esetében a karbantartás jogszabályi kötelezettségünk, évente egyszer kötelező a rendszer karbantartása, ami az adott évi OTSZ-ben(Országos tűzvédelmi szabályzat) is szabályozva van. A karbantartás során a szerelők a rendszer minden elemét ellenőrzik. Az érzékelőket megtisztítják, beállítják, és tesztelik. Különösen célszerű karbantartást kérni rádiós rendszerek esetében, hiszen az elemek élettartam a legjobb esetben is két év, az elem merülését a rendszer már jóval előre jelzi, de nem érdemes sokáig halogatni, hiszen amint kimerül a rendszer nem fogja engedni beélesíteni a rendszert, kültéri érzékelők esetében, az időjárás viszontagságainak kitett érzékelők sokkal nagyobb mértékben igénylik a karbantartást, mint a lakásba lévő érzékelők, nagyon zavaró tud lenni a téves riasztás az éjszaka közepén.

MIÉRT FONTOS A RENDSZERES RIASZTÓ KARBANTARTÁS?

A rendszeres karbantartás során a behatolás-, vagy tűzjelző berendezés működése megbízható és stabil marad. A karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfelek elsőbbséget élveznek, a karbantartás alkalmával bármilyen esetleg problémával, észrevétellel nyugodtan “bombázhatják” a szakembert, készséggel átállít, módosít, beállít önnek bármilyen szükség paramétert, amire utólag rájött, hogy “de jó lenne, ha így működne”, akár felhasználó hozzáadás, törlés. esetleg egy betanítás, vagy bármilyen rendszerrel kapcsolatos kérdésre válaszol. Ilyenkor természetesen a távfelügyeleti átjelzést is ellenőrizzük újra, hiszen mozgás tesztel minden zóna riasztását ellenőrizzük, hogy rendben beérkezik-e a diszpécser szolgálathoz.

A riasztórendszer karbantartás általában a következő munkafolyamatokat tartalmazza:

rendeltetés szerinti, üzembiztos működőképesség ellenőrzése,
sziréna működésének tesztelése, próbája, akkumulátor ellenőrzése
kezelői kódok helyessége, átállítása, felhasználó hozzáadás, törlés (igény esetén),
kommunikáció, átjelzés ellenőrzése,
eszközök meglétének, épségének, sértetlenségének ellenőrzése,
eszközök portalanítása, tisztítása
villamos kötések, sorkapcsok ellenőrzése, után-húzása,
tápegység működésének vizsgálata, mérése,központ akkumulátorfeszültség mérése,
érzékelők érzékenységének beállítása (szükség esetén), (új kisállat esetén például)
a működés teljes körű próbája, zónateszt távfelügyelet segítségével
Bővebben a riasztó beszereléssel kapcsolatban.

Miért merül le olyan gyakran a riasztó akkumulátor?

A válasz kézenfekvő, rengeteg üzemidő van benne, hiszen a rendszer mindig üzemkészen van egy esetleges áramszünetre, áramkimaradásra, nagyság rendekkel nagyobb üzemidő van benne, mint akár egy autóban, nyilván van minőségi különbség, és a gyártási fluktuáció is benne van a szórásban. De ha 365 nap 24 órás üzemidejével számolunk akkor ez egy jelentős használati idő, nyilván attól, hogy a rendszer nem jelzi a hibát, attól még a kapacitás többnyire exponenciálisan csökken, így egy két éves akkumulátor már lehet, hogy csak a harmadát tudja a névleges kapacitásának, érdemes időnként tesztelni, lekapcsolni az áramot, így nagyjából reális képet kaphatunk a rendszer valós üzemidejéről.

A riasztó központ nem mindig tudja valósan megbecsülni a valós állapotot, többnyire a belső ellenállása alapján becsüli meg, azt hogy egy akkumulátor jó-e vagy nem, de a biztos, ha lenyomjuk az áramot, ha kibír 2-3 órát, akkor az már jó kiindulási pont.

A riasztó akkumulátor cseréről itt olvashat bővebben.

Ki cserélheti ki ezeket az akkumulátorokat? 

Nyilván bárki aki ért hozzá, ez most így összefoglalva, olyan mint a villanyszerelés, bárki  kicserélhet egy konnektort, aki tudja, hogy mit csinál, de nyilván mint minden szakma, itt is ajánlott szakembert hívni, vagyonvédelmi rendszer szerelő szakembert.

De miért ajánlott biztonságtechnikai szakembert hívni?

Egy részt, mert tudja, hogy mit csinál, ezt tanulta, ez a szakmája, van hivatalos rendőrségi engedélye a tevékenység végzésre, ezzel biztosítva a feddhetetlen előéletet, és valamelyest a felelősség vállalást is, mivel megismeri a rendszert, azok gyenge pontjait, és sajátosságait, így mindenképpen gondolják meg, hogy kit engednek a biztonsági rendszerük közelébe, hiszen könnyen, a visszájára fordulhat a dolog.

RIASZTÓR KARBANTARTÁS  ÉVENTE AJÁNLOTT A GYÁRTÓK ÁLTAL  IS!

A garanciáról nem beszélve, hiszen mint mindenhol, a garanciális időszakban csak akkor vállalnak garanciát a termékre, ha rendszeresen átvizsgálják, és ellenőrzik a teljes rendszert.

RIASZTÓ KARBANTARTÁS ÁRAK

Két lépésben kiszámolhatja a riasztó karbantartás árát, az ön pozíciójának megfelelően, akár azonnal meg is rendelheti.

Kiszállási díj + munkaidő (kiszállási díj, utazási idő oda-vissza, fix munkadíj)
Az elvégzendő munka leírása, és bruttó ára.
Végösszeg Ft.-
  What’s your Reaction?
  Star
  14%
  Love
  33%
  Yeah
  33%
  Yes
  11%
  What?
  2%
  OMG
  1%
  Weary
  5%