RIASZTÓ JAVÍTÁS

Hibásan működő riasztó rendszerek javítása, sürgősségi hibaelhárítás, betörés utáni helyreállítás, hibásan, vagy indokolatlanul szirénázó, csipogó rendszerek javítása, akár egy órán belül. Sürgősségi akkumulátor csere, elfelejtett kód helyreállítása.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: 06 30 479 3201

Riasztó javítás árak, nézze meg az idei árlistánkat…

riaszto javítás

RIASZTÓ RENDSZEREK HIBAJAVÍTÁSA, SZERVIZELÉSE

Milyen hibái lehetnek egy riasztórendszernek?

Riasztórendszerek általános hibái a következők lehetnek:Hang-fényjelző (sziréna) indokolatlanul megszólal
Hang-fényjelző szokatlan dallamot ad ki magából, csipog, villog
Áramszünet esetén a rendszer hangosan riaszt, kikapcsolt állapotban is, nem lehet hatástalanítani
Áramszünet esetén nem lehet kikapcsolni, a kezelő nem reagál
Kezelő, tasztatúra nem reagál semmire, elsötétül, értelmetlen karaktereket ír ki
A kezelő, csipog, mozgásra csipog a kezelő
Állandó téves jelzést ad a rendszer, ki és bekapcsolt állapotban is
A rendszer szabotázst észlel
A system, tbl led világít, rendszerhiba világít,
A kijelzőn “hívjon technikust” üzenet látható
A rendszer nincs áram alatt, semmire sem reagál

HOGYAN ZAJLIK A HIBÁS RIASZTÓ JAVÍTÁSA?

Mindenképpen hibakereséssel kezdjük a javítást, hogy megtudjuk, mi okozza a riasztórendszer abnormális működését, amennyiben hibás modul, akkor a modul cseréjét elvégezzük, amennyiben áramköri hiba, akkor kijavítjuk a riasztó áramkör hibáját, az egyszerű biztosíték hibától, a komplett központ cseréig, sajnos bármilyen hiba előfordulhat, ezeket a hibákat igyekszünk gyorsan, és szakszerűen elhárítani.

A javítási munkálatok előtt, amennyiben összetett feladatot igényel, kollégáink minden esetben egyeztetik a javítási végleges összegét, a váratlan meglepetések elkerülése végett, ez korrekt üzleti magatartás velejárója, nem szeretnénk senkisem váratlan utólagos költségeket, ezért a megegyezett árat minden esetben betartjuk.

RIASZTÓ JAVÍTÁS A GYAKORLATBAN

A javítási megkezdése előtt egy elsődleges rendszer felülvizsgálatot tartunk, hogy megbizonyosodjunk, a rendszer hibájáról, és a hiba okáról, egy azért nagyon fontos, hiszen lehet, hogy összetett hibával állunk szemben, és egy esetleges hibás körülményt kell feltárnunk, hogy a hibát véglegesen elháríthassuk. Nagyon sokszor van, olyan zavaró tényező ami a hiba kialakulásához vezet, és sokszor nem is vesszük számításba.

Beázott a sziréna

Az őszi és a téli időkben sajnos elég gyakori hiba, nyilván egyértelmű hogy ezt mitől van, rossz helyen van a sziréna. Általában egy beázott sziréna két dolgot tud, vagy meg sem szólal, vagy üvölt nonstop, hát nem tudom melyik a szerencsésebb, illetve még tud zárlatot is okozni, akár a riasztó központ is tönkre mehet, láttunk már rá példákat. Ha egy sziréna nem hallgat, még úgy sem, hogy ha a kezelőn beütünk egy helyes kódot, ott akkor nagyobb a gond, mindenfajta képpen, valahogy a hangszórót deaktiválni kell, magát a hangszórót kikapcsolni nem lehet sehogy, csak ha a vezérlő panelról lehúzzuk a csatlakozóját.