Riasztó javítás Veresegyház

Riasztó javítás Veresegyház, hibásan, nem megfelelően működő riasztórendszerek, riasztóközpontok javítása, felülvizsgálata. Egy nem megfelelően működő riasztórendszer nagyon sok bosszúságot tud okozni, akár nekünk, de a szomszédainknak is egyaránt, legyen szó akár egy egyszerű karbantartásról, akár egy javításról, mi állunk rendelkezésére.

kamera markak
dsc banner
akku csere nagy
0-24
onlinearajanlatnagy
kamera nagy

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36 (70) 517 0489

Vagy küldjön emailt az info@riaszto-szereles.eu címre!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
akku csere nagy
onlinearajanlatnagy
kamera nagy
kamera markak
dsc banner
0-24

Riasztórendszer javítás

Nézzük át milyen hibái lehetnek egy riasztórendszernek és mik a megoldások.

 

Csipog a riasztó, mit tegyünk?

Valószínű, hogy valamilyen rendszer hiba lépett fel, ilyenkor egy led világít a kezelőn, vagy a grafikus kezelőn hibát ír a rendszer. Minden rendszernél máshogy lehet lekérdezni a pontos hibát, paradoxnál a TBL gomb megnyomásával, DSC rendszernél a *2 gomb megnyomásával. A riasztórendszer csipogása, vagy bármilyen jelzése, mindenképpen arra utal, hogy valamilyen rendszerhiba lépett fel, és figyelmeztetni akar minket, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül.

Akkumulátor hibát jelez a riasztó

Igen, ez az egyik leggyakoribb hiba, ami előfordul, teljesen természetes dolog, hiszen az akkumulátor nem tart örökké, időtartamuk, ahogy a kapacitásuk is véges, a hiba megszüntethető egy akkumulátor cserével, ilyenkor a riasztóközpontban meg a szirénában is érdemes kicserélni, hiszen együtt lettek telepítve, együtt is öregednek el, egy elöregedő akkumulátor nehéz perceket tud okozni egy áramszünet alkalmával, hiszen ilyenkor akár a központ is lekapcsolhat, és kezdődik  szirénázás.

Áramszünet után csipog a riasztó

Teljesen normális, hiszen a rendszer tudatni szeretné velünk, hogy a hálózati áram kimaradt, ez a hiba általában elmúlik, amint helyreáll az áramellátás, lehetséges, hogy kell egy élesítés-hatástalanítás, vagy bármilyen nyugtázás, na de mi a helyzet akkor ha mégsem múlik el az AC hiba.

Visszajött az áram, de továbbra is hálózat hibát jelez a riasztó

A riasztó nem a hálózati áram tényleges jelenlétét figyeli, hanem a riasztó transzformátorból érkező 16V AC áramot amiről működik, amennyiben ténylegesen van hálózati áram, de AC hiba jelentkezik a rendszeren, akkor az valószínűleg a riasztó transzformátor nem működik rendeltetésszerűen, a leggyakoribb, hogy a biztosíték kimegy a hirtelen áramlökés hatására de maga a transzformátor is meghibásodhat, javítása nem nagyon lehetséges, és nem is gazdaságos, a transzformátor cserékével orvosolható a hiba.

Nem lehet élesíteni a riasztót

Ez beállítás függő, de ha valamilyen rendszer hiba, vagy szabotázs lép fel a rendszerben, akkor a riasztó nem élesíthető, amint megszűnik az állapot, a rendszer máris élesíthetővé válik, ma már beállítható hogy pl., akkumulátor hibánál ne lehessen élesíteni a rendszert, ezt mind mind a telepítő szabja meg, amennyiben nem tudja, hogy miért nem lehet élesíteni a rendszert, kérje k szakember véleményét.

Nem lehet kikapcsolni a riasztót

Ez egy sokkal rosszabb dolog, amennyiben olyan szabotázs történik a rendszerben ami nem szűnik meg, és 24 órás zónára van állíva a zóna, ilyen a sziréna és a központ doboz, ami akkor is élesítve van, amikor nincs beriasztva az épület, ilyenkor érdemes bypassolni, vagy kizárni az adott zónát, és megkezdeni a javítást, mert ha egy szabotázs zóna nyitott, az magától nem fog elmúlni.

Elfelejtettem a riasztó kódot

Amennyiben nem tudjuk a riasztó kódot, akkor sajnos nincs más megoldás mint alaphelyzetbe állítani, ilyenkor az összes megoldást elfelejti, és újra kell kezdenünk a programozást, végül is olyan, mintha most telepítenénk a rendszert, minden adatot, zónát, felhasználót újra meg kell adni, bizonyos rendszereknél, ha tudjuk a telepítő kódot, akkor vissza állítható a kód, de ez nagyon korlátozott, hogy melyik gyártó rendszerénél lehetséges.

Mivel Veresegyház kiemelt terület számunkra, így riasztó javítással kapcsolatban a +36 70 517 0489-es telefonszámon tudja velünk felvenni a kapcsolatot, lakossági és üzleti riasztórendszerek javítását egyaránt vállaljuk Veresegyház és környékén.

akku csere nagy
0-24
dsc banner
onlinearajanlatnagy
kamera nagy
kamera markak