What’s your Reaction?
Star
69%
Love
15%
Yeah
2%
Yes
3%
What?
3%
OMG
3%
Weary
3%

RIASZTÓ HIBAJELZÉSEK

Amennyiben a kezelőn, felvillan egy lámpa TBL, Fault, vagy hiba felirattal, már gyanakodhatunk, hogy valamilyen hiba lépett fel biztonsági rendszerünkben. Milyen megoldások vannak erre? Lássunk néhányat…

Riasztó hibajelzések

RIASZTÓ HIBAJELZÉSEK A MINDENNAPOKBAN

AKKUMULÁTOR HIBA, BATTERY FAULT

A leggyakoribb hibajelzés amit már nyilván sokan láttak, és nem is annyira hiba, inkább egy természetes dolog, az akkumulátor hiba, igen ez egy természetes folyamat, amit 3-5 évente meg kell ismételnünk, mivel a riasztóközpont folyamatosan teszteli az akkumulátort, egy végtelen ciklusban, tehát feltölti lemeríti, egy szintig, ezzel mérve azt, hogy megtartja-e a töltést, így már jó előre figyelmeztet minket az esetleges cserére szoruló telepről. Paradox rendszereknél a TBL led világít, DSC rendszereknél, a System.

Az akkumulátor hiba szirénáknál különösen veszélyes, hiszen sok helyen a mai napig is úgy van beállítva, illetve nem is lehet másképp, hogy amint gyengül az akkumulátor, és elmegy a hálózati áram, abban a másodpercben elkezd üvölteni, ez hajnal háromkor, egy igen kellemes dolog, mikor már a szomszédok állítják a máglyát, és sok esetben még jó kódra sem némul el. Jól gondoljuk meg, sok kellemetlen percet tud szerezni a riasztónk, ha nem figyelünk a hibákra.

RITKÁBB RIASZTÓ HIBAJELZÉSEK

SZIRÉNA HIBA, BELL FAULT, BELL CUTOFF

A riasztóknál a sziréna kimenet is egy felügyelt kimenet, tehát amint szakadást észlel rajta, nyomban hibát küldd nekünk, ezzel jelezve, hogy a kültéri hang és fényjelzőnk nagy valószínűséggel meghibásodott, azért mondom, hogy nagy valószínűséggel, hiszen régen mindenhova kötötték a szirénákat, csak a sziréna kimenetre nem, általában megvoltak “relézve” tehát a bell hiba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz a sziréna, csak nagy valószínűséggel nem szólna, ha probléma lenne, mindenképpen szakember beavatkozása szükséges.

BUS HIBA, KEYBUS HIBA

Adat hiba, általában a kezelő és a központ között, illetve az bus vonalon elhelyezett eszközök között, nem általános hiba, általában a hibás modul cseréjével elmúlik a hibajelzés.

AUX HIBA

Az áramfelvétel meghaladja a kimenet maximális értékét, ilyenkor a rendszer le is kapcsolja a kimenetet, a központ védelme érdekében. Az AUX előfordulhat még villámcsapás után is, de akkor már maradandóan sérül, szinte biztosan csak cserével javítható a helyzet.

What’s your Reaction?
Star
69%
Love
15%
Yeah
2%
Yes
3%
What?
3%
OMG
3%
Weary
3%