What’s your Reaction?
Star
21%
Love
15%
Yeah
46%
Yes
10%
What?
2%
OMG
2%
Weary
3%

RIASZTÓ BEKÖTÉS

Lakás riasztó bekötés, irodákhoz, üzletekhez, és családi házakhoz, lakásokhoz egyaránt. de milyen szempontokat kell betartani riasztó bekötés során? Íme a legfontosabb funkciók, szempontok amiket tudnia kell riasztónknak.

Riasztó bekötés

RIASZTÓ BEKÖTÉS

Lakás riasztó bekötés, irodákhoz, üzletekhez, és családi házakhoz, lakásokhoz egyaránt. de milyen szempontokat kell betartani riasztó bekötés során? Íme a legfontosabb funkciók, szempontok amiket tudnia kell riasztónknak.

RIASZTÓ BEKÖTÉS, LAKÁSBA, CSALÁDI HÁZBA, ÜZLETBE
MILYEN SZEMPONTOK VEGYÜNK FIGYELEMBE EGY RIASZTÓ BEKÖTÉS SORÁN?

A legfontosabb szempont, hogy mindig megbízható, üzembiztos rendszerünk legyen, hogyha éles helyzet alakul ki, akkor riasztórendszerünk, tegye a dolgát, amire felprogramozták, és ne hagyjon minket cserben, amikor számítunk rá, ez több fajta tényezőből, áll, először is a telepítés során a kivitelezést végző vagyonvédelmi szakembernek figyelembe kell venni a körülményeket, a védendő terület jellemzőit, és ezek alapján kell felépítenie a rendszert, hogy a lehető legészrevétlenebb, ugyanakkor a maximális biztonság nyújtsa. A védendő terület sajátosságait és a megrendelő igényeit mindenképpen szem előtt kell tartani, és ajánlani esetleges biztonságot fokozó opciókat, ilyen például egy rádiós támadásjelző, ha van kisállat, akkor kisállat védett mozgás érzékelőt, és még sok más dolog. Mik a fő szempontok egy riasztó bekötés során? Lássuk…

ÉJSZAKAI ÜZEMMÓD/STAYD

Nyilván egy üzletben nem tartózkodunk éjszaka, ezért itt nincs ilyenre szükség, de otthon, amennyiben szeretnénk, éjszaka is beélesíthetjük rendszerünket, amíg alszunk, ezzel is megakadályozva az éjszakai besurranó tolvajokat. Ezt nem minden riasztó központ tudja, ezért ezt előre meg kell beszélni a megrendelővel. Otthonra egy nagyon hasznos funkció, akár ha héjvédelmet építettünk ki, tehát az összes nyílászárón van érzékelő, akár héjvédelem nélkül is, hiszen ha bevon élesítve rendszerünk, olyan helyiségeket, ahol nem alszunk, éjszakára beélesíthetjük, így ha valaki bejönne, éjszaka, rendszerünk riasztást generál.

ZÓNÁK SZÁMA

Nagyon fontos kérdés, már az elején tisztában kell lennünk, hogy hány darab zónát fogunk használni, az új rendszereknél van lehetőség az utólagos bővítésre, de nem költséghatékony, ezért jobb előre gondolkodni, ha tudjuk, hogy befogjuk építeni az emeletet, akkor inkább egy nagyobb központot válasszunk, inkább maradjon 2-3 darab szabad zónánk, mintsem, hogy központot kelljen cserélnünk, az új rendszerekhez már létezik zónabővítő modul, amelyet a BUS vonalba bekötve, lehetőségünk van újabb zónák hozzáadásához.

KÜLTÉRI VÉDELEM

Értékeinket, már azelőtt megvédhetjük, hogy a szó szoros értelmében vett “betörés” megtörténne, amikor a betörő beugrik, kertünkbe, már akkor értesülhetünk róla, több fajta eszköz áll rendelkezésünkre, kiépíthetünk kerítésvédelmet, kültéri mozgásérzékelőt, vagy akár infra sorompót, a mai eszközök fejlettségének köszönhetően a téves riasztás aránya elég alacsony, ez régen nem volt elmondható, áruk abszolút megfizethető, és már azelőtt jelzik a behatolás tényét, hogy az ténylegesen megtörténne, a kültéri védelem nagyban fokozható, egy minőségi kamerarendszerrel.

What’s your Reaction?
Star
21%
Love
15%
Yeah
46%
Yes
10%
What?
2%
OMG
2%
Weary
3%