Riasztó szerelés Budapest és Pest Megye Biztonságtechnikai gyorsszolgálat Több ezer elégedett ügyfél Hétvégén is elérhető!

Pyronix riasztó javítás

A Pyronix mint brand eredetileg Angliából származik, egy angol székhelyű vállalatról beszélünk, akit a Hikvision nevű kínai nagyvállalat vásárolt fel, és olvasztja be a terméketi folyamatosan a palettájába. Ennek a fúziónak nyílván vannak előnyei, és hátrányai is, ha már csak a kínai kémbotrányokra gondolunk, nyílván ezért a bizalom is jóval alább hagy, ha egy olyan anyacég áll egy biztonságtechnikai brand mögött, amit köztudottan a kínai állam erősen pénzel, és komoly befolyása van a cégben.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: 06 30 479 3201

Satel riasztó javítás árak

Satel riasztó javítás
Satel riasztó javítás

Satel riasztó javítás 24 órán belül

Akkumulátor csere Satel rendszerekben

A riasztó akkumulátor csere egy igen bosszantó, ámde igen gyorsan és hatékonyan javítható rendszerhiba, a lengyel gyártó rendszereiben a folyamatos, megszakítás nélküi üzemidő elhidalására szünetmentes áramforrásokat, úgynevezett akkumulátorokat használunk, ezeknek nyílván van egy elavulási ideje, mint akár egy személy autóban is, vagy UPS-ben, átlagban 3-5 évente kell cserélni ezeket az eszközöket. A riasztó központ mivel folyamatosan méri az akkumulátor kapacitását, ezért tisztában az állapotával, de nem jelenti azt, hogy ha nem jelzi attól még jó, többnyire a belső ellenállás alapján "becsülik" meg a kondíciót, ami nem a legmegbízhatóbb, és könnyen meglepődhetünk, ha van 2-3 órás áramszünet, és a központ energia forrás nélkül marad, pedig nem jelezte az akku hibát.

Dátumhiba a Satel rendszereknél

Az idő/dátum hiba a riasztó rendszerknél egy kiemelten fontos hiba, többnyire külön jelzi a rendszer, de általában nem jár tipikus idegesítő hangjelzéssel, csupán figyelmeztetés, a pontos idő és dátum azért fontos, mert ha bármilyen eseményt lekérdeznük, akkor fontos hogy, a pontos időt lássuk, ne az alap 2001.01.01-et, mert akkor onnantól fogja írni az esemény naplót. Így bármilyen betörés, hiba, szabotász eseménynél egy teljesen értelmetlen dátumot fogunk kapni.

Szabotázs jelzések, pedig be sincs élesítve a rendszer...

Satel programozás során alapjáraton a kezelő szabotázs, és minden egyéb érzékelő is DEOL állapotban van, tehát a jelzővonal és a tamper kimenet is használatban van egyaránt, így a rendszer megtudja különböztetni, a valódi mozgást, jelzést és azt ha valaki szabotálta, megsértette az érzékelő vezetékét, burkolatát. A tamper használat egy jó dolog, de ugyanakkor rengeteg bosszúságot is tud okozni, többnyire az elfáradt rugós kapcsolók, vagy a helytelenül rögzített kezelők, amikor kicsúszik a kis rugó, és nonstop kezelő szabotázst jelet a rendszer, mivel 24 órás zóna, így nem kezeljük, állandóan éles. Többnyire mesterkóddal sem hatástalanítható, maximum áthidalható a zóna, ha úgy programozták, hogy ha bypassolják, akkor a szabotázs sem riaszt, mindig kérdezzük meg a telepítőtől, magunknak spórolunk meg kellemtlen pillanatokat.

Satel hibakódok

satel riasztó javítás
satel riasztó javítás

Nézzünk egy példát, a Satel CA-6 kezelőjén, hogyan kérdezzük le a hibalistát, ha villog a szerviz szükséges led a kezelőn.

Tartsuk lenyomva kb. 3 mp-ig a 6 gombot. A hibákról szóló információt a számjelzésű LED-eken kerül bemutatásra, az a szám lesz aktív ahol a led folyamatosan világít.

A világító LED-ek jelzései magyarul ezt jelentik

  • 1 – OUT1 hiba
  • 2 – OUT2 hiba
  • 3 – OUT3 hiba
  • 4 – 230 V AC hiány
  • 5 – akkumulátor hiba
  • 6 – nincs kezelő tápfeszültség
  • 7 – óra nincs beállítva
  • 8 – felügyelet hiba

Satel riasztó javítás lépései

Minden hibát és annak a kiváltó okát megkell vizsgálni, nyílván nem egy akkumulátor hibára gondolok, ott elég egyéretlmű, bár a töltést érdemes megmérni, mert lehet panel hiba is, gyakori a töltés vezérlés hibája, így ha nincs töltés, akkor egy új akkut sem fog feltölteni a rendszer, de egy kommunikációs vagy modul hibánál elég fontos, hogy rátudjunk csatlakozni egy szerviz laptoppal a rendszerre, egy felől, mert letudjuk tölteni a programot, így ha panelt kell cserélni, akkor nem kell mindent újra programozni, másfelől mert sokkal bővebb információkat lehet a gyári DLOADX programmal megtudni, többet elárul a technikusoknak, mint amit kezelőn kiír, már ha müködik a kezelő egyáltalán, az adatbusz hiba is egy előforduló hiba, és akkor nincs kapcsolat a kezelővel, vagy nagyon hiányos, esetleg újraindul folyamatosan, vagy eldobja az eszközt.

Satel riasztó javítás során a telepítői kód ismerete fontos, pláne ha olyan rendszer szintű hiba van a rendszerben, ami komolyabb beavatkozást igényel, kérem, hogy győzödjön meg róla, hogy a rendszer telepítője megadta-e ezt a kódot önnek.