Paradox IP modul beépítés

Paradox IP modul beépítés

Lássuk mi is az az IP modul, az Ip modul lényege, hogy a rendszerünket a világhálóra csatlakoztassa, ezáltal lehetővé válik a riasztó rendszerünk applikációval történő kezelése, bárhonnan a világon, illetve távfelügyeleti szolgáltatást is kérhetünk modulon keresztül, a másik nagy előnye, hogy a rendszer telepítője, akár távolról tudja programozni a rendszert, nem kell a helyszínre kiszállni apróbb rendszer módosításokért.

Kiknek ajánlott az IP modul?

Akik mindenképpen gondolkodnak valamilyen felügyeleti eszközben a rendszerükhöz, és megoldható az internet csatlakozás, ott szinte biztosan ezt ajánlom, hiszen nincs SIM kártya aktiválás évente, nincs lemerülő egyenleg, egy éves díja van az Insite Gold applikációnak, cserébe bármilyen telefonra telepíthető, és arra mind jelez is minden hibát, riasztást, eseményt, push üzenet formájában. Távolrol élesíthető, hatástalanítható a riasztó rendszer bárhonnan a világból. Megnézhetjük a valós zóna állapotokat, lekérdezhetjük a hibákat, egy szóval min ha a kezelő előtt állnánk.

Milyen paradox szériákkal müködik?

Az IP150+ modul kizárólag az újabb generációkba illeszthető, Paradox EVOHD, EVO192, SP, MG5000 / MG5050 / MG5075 rendszerekbe integrálható kizárólag. Maga az eszköz is a BUS kommunikációval dolgozik, ezáltal igen gyors, és megbízható. Paradox IP modul beépítés során fontos tudni, hogy semmilyen fúrással, faragással nem jár a beavatkozás egy meglévő rendszernél.

Paradox IP modul beépítés feltételei

Az egyik fontos feltétel, a megbízható internetkapcsolat, és LAN csatlakozással tud megvalósulni kizárólag, ajánlott minimum 100MB/S stabil internetkapcsolat. Azt már írtam feljebb is, hogy csak a megadott szériákhoz jó, tehát régi rendszerekhez nem hozzáileszthető, nem akkor sem ha felárat fizetnek, egy 20 éves rendszernél még nem gondoltak ilyenekre, vegyük tudomásul. Ilyen esetekben kizárólag a központ cserével lehet megoldani a használatát. de akkor már a kezelőt is cserélnünk kell, hiszen a régi szintén nem kompatibilisek az új szériákkal.

Mi kell a felhasználó részéről?

Amennyiben rendelkezünk telepítői kóddal, és csak a modult tényleg csak hozzá kell adni a rendszerhez, a munkaidő nagyságrendeileg, előkészülettel, mindennel együtt 2 óra kb. Tehát a telepítői és a mesterkódot mindenképpen készítsük elő a bővítésnél, amennyiben nem tudjuk, akkor marad az alaphelyzetbe állítás, amiről már beszéltem itt.

Amennyiben bármilyen kérdése van a Paradox IP modullal kapcsolatban, akkor az eléhetőségeinken érdeklődjön.