What’s your Reaction?
Star
52%
Love
5%
Yeah
27%
Yes
9%
What?
4%
OMG
1%
Weary
3%

Vezetékes vagy vezetéknélküli rendszer: Ez az alap kérdés, a vezetékes rendszer olcsóbb, de ha nincs kábelezés kiépítve, munkadíjban drágább, míg a wireless rendszer eszköze drágább, de munkadíjban jóval olcsóbb, csak egy tipli kell az érzékelő felszereléséhez. Nyilván a kábelezés kiépíthető utólag is, mi kizárólag falon kívül vállaljuk, kábel csatornában, vagy védőcsövésben, amennyiben falon belül szeretnénk megoldani, akkor villanyszerelővel kikell építeni a kiállásokat.

Kezelő típusa, száma: A kezelők típusa nagyban meghatározza egy rendszer kezelhetőségét, a kezelőknek három fajtája van többnyire, ledes, grafikus, és érintőképernyős, minél egyszerűbb egy kezelő, annál kevesebb információt nyújt a felhasználónak, cserébe olcsóbb, valamit valamiért, a kevésbé műszaki dolgok iránt érdeklődő személyeknek nem ajánlom a ledes kezelőt, mert ott nem látják, hogy mit csinálnak, a grafikus kezelő magyarul kiírja, hogy éppen mit csinálunk, mi a hiba, hol volt riasztás.

ledes kezelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Ledes kezelő

grafikus kezelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Grafikus kezelő

erintokepernyos kezelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Érintőképernyős kezelő

Mozgásérzékelők típusa, száma: Klasszikus térvédelmi eszköz, ami világít ha mozgunk, ezekkel az eszközökkel, 3-30m2-es tereket lehet levédeni, az egyszerűbbek infravörös érzékelési alapon működnek, többnyire egy szenzor van bennük, a jobbakban már 2-4 szenzor van, így a téves riasztás védelmük rendkívül alacsony, ezt lehet még kombinálni, ultrahangos érzékeléssel is, így a téves riasztások arány közel nulla lesz, míg az infravörös alapú érzékelés többnyire az oldal irányú mozgásra érzékeny, az ultrahangos inkább a szemből érkező mozgásra, ezt a kettő vegyítve, egy gyorsan reagáló, ugyanakkor megbízható védelmet kapunk. A három szint a mozgásérzékelőkből az alábbi: alap (dual), quad, és kombinált érzékelő.

alap mozgaserzekelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Analóg (alap) mozgásérzékelő

quad mozgaserzekelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Quad (megbízható) mozgásérzékelő

Kombinalt PIRMW Quad jelfeldolgozasu mozgaserzekelo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Kombinált (PIR+MW) mzgásérzékelő

Nyitásérzékelők száma: A nyitásérzékelőket nyílászárókra rakják, ajtó, ablak, vagy bármilyen nyíló, bukó szerelvényre, többnyire a bejárati ajtó érzékelés az elsődleges szempontja, ezzel indul a késleltetés egy átlag ingatlanban, de héjvédelem is kiépíthető, így akár éjszaka is aktív lehet a rendszer, és bent szabadon mozoghatunk.

Akusztikus, vizuális jelzés: Ezalatt többnyire szirénát értünk, kültéri vagy beltéri szirénát, hiszen az illetéktelen személy jelenlétét valahogy jelezni kell a külvilág felé, ennek nyilván van zavaró ereje is, így nem biztos, hogy bárki is ténykedni szeretne, egy behatolás során, hogy üvölt a sziréna. Többfajta jelzés van, kültéri, beltéri sziréna, villogó.

beltrei kis szirena Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Mini beltéri hangjelző

belteri hang es fenyjelzo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Beltéri hang és fényjelző

kulteri hang es fenyjelzo Milyen adatok kellenek egy árajánlathoz? AlarmFIX

Modern kültéri sziréna

Átjelzés: Egy riasztó önmagában is sokat ér, de ha nincs ott senki, aki reagálhatna nem 100%-os a védelem, pláne, ha egy üzlethelyiségről, raktárról van szó, az éjszaka közepén, ahol úgy mondd, senkit nem érdekel, ha üvölt egy sziréna, több fajta átjelzési módszer van. A legismertebb a klasszikus GSM alapú, kell egy sim kártya és egy átjelző, egyszerre hív, és SMS-t küldd, hátránya, hogy GSM alapú, térerő függő, ha feltöltő kártyát használunk, az egyenleget figyelni kell, és évente aktiválni kell. A másik ma már egyre elterjedtebb az IP alapú átjelzés, ehhez egy IP modul kell, amit bekell építeni a rendszerbe, és vezetékes internet kapcsolat kell hozzá, előnye, hogy éves díja van, pár ezer forint, cserébe 16 eszközre telepíthető, azon kívül, hogy real time jelez, zónanévvel, konkrét eseménnyel együtt, távolról lehet élesíteni, hatástalanítani, lekérdezni, zónát kizárni, egyszóval a világ bármely pontjáról lehet kezelni, beavatkozni, mintha a kezelő előtt állnánk, hasznos, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy beriasztottunk-e, bármikor ránézhetünk bárhonnan, csak egy okos telefon kell hozzá, (Android, iOS).

Egyéb funkciók: Egyéb funkció alatt többnyire más jellegű védelmi funkciókat értünk, pl tűzjelzés, a riasztórendszerek füst érzékelőkkel is bővíthetőek, de van földgáz és szén-monoxid érzékelő is, üvegtörés, kezelhetjük távirányítóval, tudnak ajtókat is nyitni, garázskaput, jogosultságot kezelni, konkrét igény esetén, konkrét megoldást tudunk ajánlani.

Ezen lista alapján tudunk indikatív árajánlatot adni:

  • Riasztó rendszer típusa: Vezetékes vagy vezeték nélküli rendszer
  • Vezetékes esetén: Kábelezés rendelkezésre áll? (akár előcsövezett, akár meglévő)
  • Mozgásérzékelők típusa, száma: db
  • Nyitásérzékelők száma: db
  • Akusztikus, vizuális jelzés: 1 sziréna ajánlott
  • Átjelzés: GSM IP Semmilyen
  • Egyéb igények:

Árajánlatot az info@riaszto-szereles.eu círe elküldve kérhet, vagy az online adatbekérő form kitöltésével...

Van lehetőség egy online adatbekérő kitöltésére is, amely jelentősen megkönnyíti az írást, csupán az előre kitöltött mezőket kell kitölteni.

What’s your Reaction?
Star
52%
Love
5%
Yeah
27%
Yes
9%
What?
4%
OMG
1%
Weary
3%