Vezetékes vagy vezetéknélküli rendszer: Ez az alap kérdés, a vezetékes rendszer olcsóbb, de ha nincs kábelezés kiépítve, munkadíjban drágább, míg a wireless rendszer eszköze drágább, de munkadíjban jóval olcsóbb, csak egy tipli kell az érzékelő felszereléséhez. Nyilván a kábelezés kiépíthető utólag is, mi kizárólag falon kívül vállaljuk, kábel csatornában, vagy védőcsövésben, amennyiben falon belül szeretnénk megoldani, akkor villanyszerelővel kikell építeni a kiállásokat.

Kezelő típusa, száma: A kezelők típusa nagyban meghatározza egy rendszer kezelhetőségét, a kezelőknek három fajtája van többnyire, ledes, grafikus, és érintőképernyős, minél egyszerűbb egy kezelő, annál kevesebb információt nyújt a felhasználónak, cserébe olcsóbb, valamit valamiért, a kevésbé műszaki dolgok iránt érdeklődő személyeknek nem ajánlom a ledes kezelőt, mert ott nem látják, hogy mit csinálnak, a grafikus kezelő magyarul kiírja, hogy éppen mit csinálunk, mi a hiba, hol volt riasztás.

Ledes kezelő

Grafikus kezelő

Érintőképernyős kezelő

Mozgásérzékelők típusa, száma: Klasszikus térvédelmi eszköz, ami világít ha mozgunk, ezekkel az eszközökkel, 3-30m2-es tereket lehet levédeni, az egyszerűbbek infravörös érzékelési alapon működnek, többnyire egy szenzor van bennük, a jobbakban már 2-4 szenzor van, így a téves riasztás védelmük rendkívül alacsony, ezt lehet még kombinálni, ultrahangos érzékeléssel is, így a téves riasztások arány közel nulla lesz, míg az infravörös alapú érzékelés többnyire az oldal irányú mozgásra érzékeny, az ultrahangos inkább a szemből érkező mozgásra, ezt a kettő vegyítve, egy gyorsan reagáló, ugyanakkor megbízható védelmet kapunk. A három szint a mozgásérzékelőkből az alábbi: alap (dual), quad, és kombinált érzékelő.

Analóg (alap) mozgásérzékelő

Quad (megbízható) mozgásérzékelő

Kombinált (PIR+MW) mzgásérzékelő

Nyitásérzékelők száma: A nyitásérzékelőket nyílászárókra rakják, ajtó, ablak, vagy bármilyen nyíló, bukó szerelvényre, többnyire a bejárati ajtó érzékelés az elsődleges szempontja, ezzel indul a késleltetés egy átlag ingatlanban, de héjvédelem is kiépíthető, így akár éjszaka is aktív lehet a rendszer, és bent szabadon mozoghatunk.

Akusztikus, vizuális jelzés: Ezalatt többnyire szirénát értünk, kültéri vagy beltéri szirénát, hiszen az illetéktelen személy jelenlétét valahogy jelezni kell a külvilág felé, ennek nyilván van zavaró ereje is, így nem biztos, hogy bárki is ténykedni szeretne, egy behatolás során, hogy üvölt a sziréna. Többfajta jelzés van, kültéri, beltéri sziréna, villogó.

Mini beltéri hangjelző

Beltéri hang és fényjelző