LAKÁSRIASZTÓ BUDAPESTEN ÉS PEST MEGYÉBEN

Lakásriasztó rendszer telepítés, hogy milyen a jó lakásriasztó rendszer? Legyen szó akár panel lakásról, társasházról, lakóparkról, hagyományos családi házról, minden lakóépületnek más és más az elsődleges védelme, így nem lehet általánosítani.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36304793201

Lakásriasztó

LAKÁSRIASZTÓ, AMI KIFEJEZETTEN LAKÁSOK VÉDELMÉRE VAN KIFEJLESZTVE NEM LÉTEZIK!

A hivatalos nevén behatolásjelző rendszereket nevezi a köznyelv riasztónak, vagy riasztó rendszernek. Teljesen mindegy, hogy egy családi házat, pénzintézetet, gyárat, vagy egy hivatalos épületet szeretnénk megvédeni, az eszköztár ugyanaz, nincsenek speciálisan családi ház kifejlesztett védelmi eszközök, attól függ, hogy hova szeretnénk őket használni, mekkora védelmi szintet szeretnénk elérni, tehát aki konkrétan lakásriasztó rendszert árul, valójában, csak családi házakhoz összeválogatott rendszert árul, de nem mérte fel az igényeket, és a ház sajátosságait.

MILYEN JELLEMZŐI VANNAK EGY VÉDENDŐ LAKÁSNAK?

Gyakran a családi házak nem önálló épületek, általában tartozik hozzá, melléképület, garázs, nyári konyha, és bármilyen másik melléképület, amennyiben a védendő lakás társasházban, panel lakásban található, esetleg lakóparkban, úgy, nem tartozik hozzá udvar, legalábbis, nem jelentős területű, egy hagyományos családi házzal ellentétben. Minden esetben különböző védelmi koncepciót kell alkalmaznunk, hiszen más a védendő terület, máshonnan várható a behatolás. Lássuk mik a legfőbb jellemzők.

MECHANIKUS VÉDELEM

Amilyen fontos az elektronikus vagyonvédelem, ugyanennyire fontos a mechanikus vagyonvédelem is, a gyenge pontokon, itt főleg az a bejárati ajtókat, és az ablakokat értjük, hiszen ezek az elsődleges behatolási pontok egy lakásba, és a statisztikák szerint is, nagy százalékban a hátsó pontokon történik a behatolás, ami nem látható az utca frontól, nincsen mozgás. Természetesen ez emeleti panellakásoknál, társasházaknál elhanyagolható, hiszen nem gyakori hogy a harmadik emeleti ablakból törtnének be a bűnözők, bár erre is volt már példa. A lakásbiztosításoknál szinte kötelező valamilyen alapszintű mechanikus védelem, általában több pontos zár, ajtó retesz, ez valójában semmit sem ér, és nem is nyújt biztonságot. Természetesen vannak olyan biztonsági ajtók, amik tartós védelmet nyújtanak, olyan 200.000 Ft.-tól indulnak, több ponton záródnak, nagy acél zárszerkezettel. Az ablakrácsok, bár nem a legszebbek, de mindenképpen hasznosnak tudnak lenni, pláne ízlésesen kialakított kovácsolt vas kivitelben, aki nagyon biztosra akar menni, annak ajánljuk.

7 + 1 tipp a betörők ellen