What’s your Reaction?
Star
45%
Love
27%
Yeah
15%
Yes
6%
What?
3%
OMG
1%
Weary
3%

LAKÁSRIASZTÓ BUDAPESTEN ÉS PEST MEGYÉBEN

Lakásriasztó rendszer telepítés, hogy milyen a jó lakásriasztó rendszer? Legyen szó akár panel lakásról, társasházról, lakóparkról, hagyományos családi házról, minden lakóépületnek más és más az elsődleges védelme, így nem lehet általánosítani.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36304793201

Lakásriasztó

LAKÁSRIASZTÓ, AMI KIFEJEZETTEN LAKÁSOK VÉDELMÉRE VAN KIFEJLESZTVE NEM LÉTEZIK!

A hivatalos nevén behatolásjelző rendszereket nevezi a köznyelv riasztónak, vagy riasztó rendszernek. Teljesen mindegy, hogy egy családi házat, pénzintézetet, gyárat, vagy egy hivatalos épületet szeretnénk megvédeni, az eszköztár ugyanaz, nincsenek speciálisan családi ház kifejlesztett védelmi eszközök, attól függ, hogy hova szeretnénk őket használni, mekkora védelmi szintet szeretnénk elérni, tehát aki konkrétan lakásriasztó rendszert árul, valójában, csak családi házakhoz összeválogatott rendszert árul, de nem mérte fel az igényeket, és a ház sajátosságait.

MILYEN JELLEMZŐI VANNAK EGY VÉDENDŐ LAKÁSNAK?

Gyakran a családi házak nem önálló épületek, általában tartozik hozzá, melléképület, garázs, nyári konyha, és bármilyen másik melléképület, amennyiben a védendő lakás társasházban, panel lakásban található, esetleg lakóparkban, úgy, nem tartozik hozzá udvar, legalábbis, nem jelentős területű, egy hagyományos családi házzal ellentétben. Minden esetben különböző védelmi koncepciót kell alkalmaznunk, hiszen más a védendő terület, máshonnan várható a behatolás. Lássuk mik a legfőbb jellemzők.

MECHANIKUS VÉDELEM

Amilyen fontos az elektronikus vagyonvédelem, ugyanennyire fontos a mechanikus vagyonvédelem is, a gyenge pontokon, itt főleg az a bejárati ajtókat, és az ablakokat értjük, hiszen ezek az elsődleges behatolási pontok egy lakásba, és a statisztikák szerint is, nagy százalékban a hátsó pontokon történik a behatolás, ami nem látható az utca frontól, nincsen mozgás. Természetesen ez emeleti panellakásoknál, társasházaknál elhanyagolható, hiszen nem gyakori hogy a harmadik emeleti ablakból törtnének be a bűnözők, bár erre is volt már példa. A lakásbiztosításoknál szinte kötelező valamilyen alapszintű mechanikus védelem, általában több pontos zár, ajtó retesz, ez valójában semmit sem ér, és nem is nyújt biztonságot. Természetesen vannak olyan biztonsági ajtók, amik tartós védelmet nyújtanak, olyan 200.000 Ft.-tól indulnak, több ponton záródnak, nagy acél zárszerkezettel. Az ablakrácsok, bár nem a legszebbek, de mindenképpen hasznosnak tudnak lenni, pláne ízlésesen kialakított kovácsolt vas kivitelben, aki nagyon biztosra akar menni, annak ajánljuk.

[mpp_inline id="30955"]
HOGYAN ÉRDEMES KIÉPÍTENI EGY LAKÁSRIASZTÓRENDSZERT?

Először is tisztáznunk kell, hogy milyen lakásról van szó, kertes, vagy kert nélküli lakásról, mert sajnos nem mindegy, mennyi melléképületünk van, illetve, hogy éjszakára is szeretnénk-e riasztani a lakást, amikor alszunk, és természetesen a lakás elhelyezkedése sem utolsó szempont, amiről már beszéltünk, földszinti vagy emeleti lakás, utca fronti, vagy kerttel határolt, esetleg közös kerttel. Sok minden közös attól függetlenül, hogy milyen lakásról van szó, minden helységet, épületet szeretnénk védeni, még pedig, hogy minden helységben érdemes elhelyezni legalább egy mozgásérzékelőt, ha mást nem is, és éjszakára is érdemes riasztani azokat az épületeket amiket nem használunk. Alkalom szüli a tolvajt, ha csak a garázsunkból eltulajdonítanak egy láncfűrészt, akkor már kár ért minket, de éjszaka, nem tudtuk felügyelni, de akár az autónkat is elvihették volna, de spóroltunk 10.000Ft.-ot, megérte? Nem hiszem!

HÉJVÉDELEM KIÉPÍTÉSE

Mi az a “héj” amiről beszélünk, miért fontos a héjvédelem kiépítése? A vagyonvédelmi héj, a védendő objektum külső része, amit úgyis élesíteni tudunk, hogy a benti mozgásunk nem akadályozza a rendszer működését, a kívülről érkező behatolást képes észlelni. Tehát ha bent az épületben mozgunk, de valaki kívülről beakar jutni, akkor a rendszer riasztással jelzi a behatolást. A héjvédelem legfontosabb elemei a nyitásérzékelők, amiket a nyílászárókra szerelünk, üvegtörés érzékelők, ami az üvegtörés hangjára riaszt, vagyonvédelmi szúnyogháló, ami akár nyitott ablaknál, is hatékony védelmet tud nyújtani, illetve az ablak fölé szerelt mozgás érzékelők. Természetesen ezek a legnépszerűbbek, de a határ a csillagos ég, lehet infra sorompót, kültéri mozgásérzékelőt, de akár súly érzékelőt is beépíteni.Tehát a héjvédelem olyan partíciós lehetőség, amire már a telepítésnél fel kell készülnünk, és a rendszert bármikor betudjuk élesíteni amikor ott tartózkodunk, a külső behatolásokkal szemben nyújt védelmet, úgy, hogy közben nyugodtan mozoghatunk a lakásban.

BELSŐTÉR VÉDELEM

A belső tér védelem a lakásriasztók esetében, ugye az a védelem, amikor nem tartózkodunk bent és rendszer élesítve van, így bármilyen illetéktelen behatolásra reagál, olyan módon ahogyan azt beállítottuk, a belső tér védelmét, szintén rengeteg vagyon védelmi eszközzel valósíthatjuk meg, a legelterjedtebb ugye, amit mindenki ismer, a köznyelvi nevén a “mozgásérzékelő” ami hivatalosan passzív infravörös mozgásérzékelő néven fut, ebből is van csak infrás, ultrahangos, és kombinált kivitel is, 360 fokos mennyezeti , illetve a klasszikus falra rögzített, kisállat védett és hagyományos ezeket bővebben taglalom a mozgásérzékelők menüpont alatt.Bővebben a lakásriasztó rendszerekről.

What’s your Reaction?
Star
45%
Love
27%
Yeah
15%
Yes
6%
What?
3%
OMG
1%
Weary
3%