InimCloud hiba, még egy leállás...

What’s your Reaction?
Star
47%
Love
12%
Yeah
19%
Yes
8%
What?
7%
OMG
5%
Weary
2%

Biztosan Önök is értesültek róla, hogy 2023.05.12-én az Inim Felhő szolgáltatásában hiba lépett fel

Érintett néhány InimCloud szolgáltatást használó ügyfelet és telepítőt egyaránt. Az érintett központokat jelenleg nem lehet elérni InimCloud Felhő szolgáltatáson keresztül. Az InimTechSecurity alkalmazásban illetve az InimHome applikációban is lecsatlakoztatva a státusz. A probléma megoldása, ha a központot a telepítő újra csatlakoztatja az InimCloud-hoz, a telepítői ID megadásával. Ezt a Telepítői menü/Felhasználói funkciók/Engedélyez,Tilt/Felhő csatlakozás menüpontból lehet elvégezni, ahol minden telepítő megadja a Telepítői ID-ját. A fentiekkel kapcsolatban az Inim által kiadott közleményét továbbítjuk Önöknek.

A telepítők tehermentesítése és munkájuk könnyítése érdekében, hogy ne kelljen újra a helyszínre menni, a felhő regisztrációs folyamat elvégzése miatt, az Inim egy alternatív megoldást dolgozott ki, amely a központok Inim felhőbe történő újracsatlakoztatására szolgál. Az folyamat alapja, hogy a végfelhasználó elindít egy alkalmazást egy Androidos eszközön (okostelefon vagy táblagép), amely Wi-Fi-n keresztül csatlakozik (nem mobilinterneten) ugyanahhoz a helyi hálózathoz, amelyhez a riasztóközpont csatlakozik. A holnapi nap folyamán (2023. 05. 17-én) az Inim elküldi ezt az alkalmazást (csak) az érintett végfelhasználóknak az újracsatlakozáshoz szükséges utasításokkal együtt (angolul). Az AppleStore korlátozások miatt az alkalmazás sajnos nem lesz elérhető iOS felületen, viszont bármilyen Androidos eszközön használható lesz, függetlenül az Inim Home alkalmazás telepítésétől.

A végfelhasználónak elküldött e-mailt magyarra fordítva szintén továbbítani fogjuk az Önök számára, hogy szükség esetén mihamarabb segíteni tudjunk ügyfeleiknek. Jó hír, hogy a Prime központok 3.10-es verziója (2022. áprilistól), illetve a SOL központok 2.00-s verziójú (2021. júniustól) a legújabb kommunikációs technológiának köszönhetően nem érintettek az InimCloud visszacsatlakozási problémában.

A hibával érintett központok az alábbiak lehetnek:

  • SmartLiving központ + SmartLAN/SI
  • Prime központ
  • PrimeLAN nélkül
  • Prime központ + PrimeWiFi
  • Sol központ + Sol-LAN Sol központ + Sol-WiFi

A holnapi nap folyamán (2023. 05. 17-én) megjelenik egy új szoftver a telepítők számára, mellyel távoli segítség adható a felhasználóknak Teamviewer csatlakozással. Továbbá az InimHome applikációba integrálásra kerül a központok újracsatlakoztatási eljárása, így nem szükséges az új alkalmazás telepítése. Ezzel a megoldással minden operációsa rendszerben alkalmazható lesz az újracsatlakozási folyamat (iOS és Android), nem kell várni az Apple és a Google jóváhagyására. Elnézést kérünk a kellemetlenségért a magunk és az Inim nevében. Köszönjük a türelmet és az együttműködést! 

What’s your Reaction?
Star
47%
Love
12%
Yeah
19%
Yes
8%
What?
7%
OMG
5%
Weary
2%