What’s your Reaction?
Star
52%
Love
1%
Yeah
35%
Yes
7%
What?
2%
OMG
1%
Weary
2%

ELFELEJTETT MESTERKÓD

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel gyakran felhívnak, elfelejtettem a riasztónak a mesterkódját, vagy a régi tulaj sem tudta már, mit lehet ilyenkor csinálni? Hát erre mindig azt kell mondjam, hogy attól függ milyen gyártmányú a riasztónk, hiszen minden gyártónál más és más lehetőségek vannak, van ahol egyszerűbb, van ahol szinte lehetetlen a mesterkód átírása, helyreállítása. Ilyenkor alaphelyzetbe lehet állítani a riasztó központot a legvégső esetben.


Elfelejtett mesterkód
Elfelejtett mesterkód

ELFELEJTETT MESTERKÓD HELYREÁLLÍTÁS

RIASZTÓ KIIKTATÁSA

Biztonságtechnikai rendszereknél az elfelejtett mesterkód egy komoly probléma, mondhatni kritikus fontosságú, hiszen ez az ami azonosít minket, mint a rendszert hatástalanítható személyt, személyeket, otthoni kis rendszereknél, ahol főleg egy kódot használ mindenki, még problémásabb a helyzet, mert általában a mesterkódot használják. Ez olyan mintha elveszítettük volna a slusszkulcsot az autónkból.

ELFELEJTETT FELHASZNÓI KÓD, ELFELEJTETT MESTERKÓD

MIT TEGYÜNK HA NEM TUDJUK RIASZTÓNK MESTERKÓDJÁT?

A kérdés nem egyszerű, és nagyon sokféle megoldás létezik, az első és a legfontosabb, nyugodtan írjuk le valahova, akár a telefonunkba, akár a jegyzetfüzetünkbe, valamilyen rejtett nem egyértelmű módon, ha azonban mégsem tudjuk, és senki más sem, családtagok, barátok, stbstb, akkor, kérdezzük meg a rendszer telepítőjét, ha még tudjuk, hogy mik a lehetőség, van-e esetleg szerviz kód, karbantartói kód, amivel a rendszert legalább hatástalaníthatjuk, hogy betudjunk jutni riasztás nélkül.

NEM FOGADJA EL A RIASZTÓ A JÓ KÓDOT

A másik leggyakoribb hibajelenség, hogy tudjuk a kódot, mindennap használjuk, de valamiért már a rendszer nem fogadja el a kódot, de mit lehet ilyenkor tenni? Miért nem fogadja el a riasztó a kódomat? Lássuk a lehetőségeket:

  • Hibás billentyűzet: Amennyiben kezelőnk csipog, akkor halljuk a leütött billentyűknél a hangot, ha egy számnál nem csipog, akkor valószínű, hogy kezelőnk rossz, vagy nem érintkezik megfelelően, régi rendszereknél gyakori hiba, hogy kivan kopva az adott szám:
  • Szabotázs: Ez rendszer beállítás függő, de meg esik, hogy rendszer szabotázst észlel a központ, így nem hajlandó kezelni a kódot, de lehet akár kommunikációs hiba is a kezelő és a központ között.
  • Hibás központ panel: Riasztóközpontunk meghibásodott, ezért ez már súlyos rendszer hiba, így semmilyen megszokott módon nem reagál semmire, ez csakis technikusi beavatkozással elehet helyreállítani, vagy javítani, ilyen esetben állunk rendelkezésére.

MI A TEENDŐ HA NINCS MEG A MESTERKÓD?

A rendszert alaphelyzetbe kell állítani, és újra kell programozni az alapoktól, a mi igényeink szerint, itt van még egy csavar, a rendszerekhez többnyire tartozik egy telepítői kód is, ez azonban zárolható, ha a rendszer telepítője ezt lezárta, akkor "resetelés"után is megmarad a régi kód, így nem lehet programozni sem, sajnos akkor a megoldás a teljes panel csere.

What’s your Reaction?
Star
52%
Love
1%
Yeah
35%
Yes
7%
What?
2%
OMG
1%
Weary
2%