ELFELEJTETT KÓD

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel felhívnak, elfelejtettem a riasztónak a kódját, mit lehet ilyenkor csinálni? Hát erre mindig azt kell mondjam, hogy attól függ milyen gyártmányú a riasztónk, hiszen minden gyártónál más és más lehetőségek vannak, van ahol egyszerűbb, van ahol szinte lehetetlen a kód átírása, helyreállítása.

dsc banner
onlinearajanlatnagy
akku csere nagy
kamera nagy
kamera markak
0-24

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36 (70) 517 0489

dsc banner
onlinearajanlatnagy
akku csere nagy
kamera markak
0-24
kamera nagy

ELFELEJTETT RIASZTÓ KÓD

RIASZTÓ KIIKTATÁSA

Biztonságtechnikai rendszereknél az elfelejtett kód, mondhatni kritikus fontosságú, hiszen ez az ami azonosít minket, mint a rendszert hatástalanítható személyt, személyeket, otthoni kis rendszereknél, ahol főleg egy kódot használ mindenki, még problémásabb a helyzet, mert általában a mesterkódot használják.

ELFELEJTETT KÓD, ELFELEJTETT MESTERKÓD

MIT TEGYÜNK HA NEM TUDJUK RIASZTÓNK KÓDJÁT?

A kérdés nem egyszerű, és nagyon sokféle megoldás létezik, az első és a legfontosabb, nyugodtan írjuk le valahova, akár a telefonunkba, akár a jegyzetfüzetünkbe, valamilyen rejtett nem egyértelmű módon, ha azonban mégsem tudjuk, és senki más sem, családtagok, barátok, stbstb, akkor, kérdezzük meg a rendszer telepítőjét, ha még tudjuk, hogy mik a lehetőség, van-e esetleg szerviz kód, karbantartói kód, amivel a rendszert legalább hatástalaníthatjuk, hogy betudjunk jutni riasztás nélkül.

NEM FOGADJA EL A RIASZTÓ A JÓ KÓDOT

A másik leggyakoribb hibajelenség, hogy tudjuk a kódot, mindennap használjuk, de valamiért már a rendszer nem fogadja el a kódot, de mit lehet ilyenkor tenni? Miért nem fogadja el a riasztó a kódomat? Lássuk a lehetőségeket:

  • Hibás billentyűzet: Amennyiben kezelőnk csipog, akkor halljuk a leütött billentyűknél a hangot, ha egy számnál nem csipog, akkor valószínű, hogy kezelőnk rossz, vagy nem érintkezik megfelelően, régi rendszereknél gyakori hiba, hogy kivan kopva az adott szám:
  • Szabotázs: Ez rendszer beállítás függő, de meg esik, hogy rendszer szabotázst észlel a központ, így nem hajlandó kezelni a kódot, de lehet akár kommunikációs hiba is a kezelő és a központ között.
  • Hibás központ panel: Riasztóközpontunk meghibásodott, ezért ez már súlyos rendszer hiba, így semmilyen megszokott módon nem reagál semmire, ez csakis technikusi beavatkozással elehet helyreállítani, vagy javítani, ilyen esetben állunk rendelkezésére.

 


kamera nagy
onlinearajanlatnagy
0-24
akku csere nagy
dsc banner
kamera markak