ELFELEJTETT KÓD

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel felhívnak, elfelejtettem a riasztónak a kódját, mit lehet ilyenkor csinálni? Hát erre mindig azt kell mondjam, hogy attól függ milyen gyártmányú a riasztónk, hiszen minden gyártónál más és más lehetőségek vannak, van ahol egyszerűbb, van ahol szinte lehetetlen a kód átírása, helyreállítása.

dsc banner
0-24
kamera markak
akku csere nagy
onlinearajanlatnagy
kamera nagy

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: +36 (70) 517 0489

0-24
akku csere nagy
kamera markak
dsc banner
onlinearajanlatnagy
kamera nagy

ELFELEJTETT RIASZTÓ KÓD

RIASZTÓ KIIKTATÁSA

Biztonságtechnikai rendszereknél az elfelejtett kód, mondhatni kritikus fontosságú, hiszen ez az ami azonosít minket, mint a rendszert hatástalanítható személyt, személyeket, otthoni kis rendszereknél, ahol főleg egy kódot használ mindenki, még problémásabb a helyzet, mert általában a mesterkódot használják.

ELFELEJTETT KÓD, ELFELEJTETT MESTERKÓD

MIT TEGYÜNK HA NEM TUDJUK RIASZTÓNK KÓDJÁT?

A kérdés nem egyszerű, és nagyon sokféle megoldás létezik, az első és a legfontosabb, nyugodtan írjuk le valahova, akár a telefonunkba, akár a jegyzetfüzetünkbe, valamilyen rejtett nem egyértelmű módon, ha azonban mégsem tudjuk, és senki más sem, családtagok, barátok, stbstb, akkor, kérdezzük meg a rendszer telepítőjét, ha még tudjuk, hogy mik a lehetőség, van-e esetleg szerviz kód, karbantartói kód, amivel a rendszert legalább hatástalaníthatjuk, hogy betudjunk jutni riasztás nélkül.

NEM FOGADJA EL A RIASZTÓ A JÓ KÓDOT

A másik leggyakoribb hibajelenség, hogy tudjuk a kódot, mindennap használjuk, de valamiért már a rendszer nem fogadja el a kódot, de mit lehet ilyenkor tenni? Miért nem fogadja el a riasztó a kódomat? Lássuk a lehetőségeket:

  • Hibás billentyűzet: Amennyiben kezelőnk csipog, akkor halljuk a leütött billentyűknél a hangot, ha egy számnál nem csipog, akkor valószínű, hogy kezelőnk rossz, vagy nem érintkezik megfelelően, régi rendszereknél gyakori hiba, hogy kivan kopva az adott szám:
  • Szabotázs: Ez rendszer beállítás függő, de meg esik, hogy rendszer szabotázst észlel a központ, így nem hajlandó kezelni a kódot, de lehet akár kommunikációs hiba is a kezelő és a központ között.
  • Hibás központ panel: Riasztóközpontunk meghibásodott, ezért ez már súlyos rendszer hiba, így semmilyen megszokott módon nem reagál semmire, ez csakis technikusi beavatkozással elehet helyreállítani, vagy javítani, ilyen esetben állunk rendelkezésére.

 


akku csere nagy
onlinearajanlatnagy
0-24
kamera nagy
kamera markak
dsc banner