DSC riasztó csipogás kikapcsolása

Visszatérő probléma a DSC rendszerek csipogásának az elnémítása, hogy legalább éjszaka aludni tudjanak a tulajdonosok. De nézzük az alap problémát, miért is csipog, pittyeg egy DSC riasztó? Miért úgy csinálják meg a mérnökök, hogy az őrületbe kergesse a felhasználót hajnal 3-kor.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: 06 30 479 3201

DSC karbantartás árlista

dsc riaszto csipogas kikapcsolasa

DSC riasztó csipogás kikapcsolása egyszerűen

Mi okozza a csipogást?

A csipogás egyértelműen valamilyen rendkívüli eseményre akarja felhívni a figyelmet, az ütemes 3mp-enként csippanó kezelő ikonikus hangja, rettentő idegesítő tud lenni, igen, pont ez a lényege, ez volt a célja a mérnököknek is, mivel a kezelőt normál esetben nem nézegetjük, így logikus, hogy valamilyen hallható jelzést kell kiadnia a rendszernek, hogy tudassa, valamilyen rendszerhiba van a rendszerünkben.

Meddig csipog a riasztó?

A DSC riasztó szerencsére korlátlan ideig tud csipogni, sokan évekig hallgatják, de a felhasználók többsége elég hamar megunja, mondhatni már azonnal hívnak minket, hogy csináljunk valamit mert megöríti őket a csipogás. Gyakori jelenség, hogy időszakosan csipog csak a tasztatúra, ez többnyire akkumulátor hibát jelent, a teszt egy nap többször is lemegy, és van amikor határ értéken belül van például, de van hogy már hibás, ezért lehetséges, hogy hajnal 3-korcsipog a kezelő, de reggelre abba hagyja, és ezt megint random újrakezdi.

DSC riasztó csipogás kikapcsolása házilag?

Házilag nem sok mindent tehetünk, mint mondtam is elnémítani véglegesen nem lehet sajnos, ha a hiba fennáll, az újra és újra visszafog térni, ameddig egy riasztó szerelő szakember el nem hárítja a hibát. Átbujhatjuk az internetet, elolvashatjuk a gyártói, telepítői leírást is, de ilyenkor a hibát kell megszüntetni, az autóban is ha kigyullad az olaj visszajelző lámpa, akkor nem az égőt kötjük ki, hanem a problémát orvosoljuk.

TERVEZETT KARBANTARTÁS

Tervezett karbantartásnál a hibák megelőzésére, minimalizálására törekszünk, minden tápegységet, akkumulátort és érzékelőt szemrevételezünk, ellenőrizzük a kötések állapotát, és működési tesztet végzünk, ami általában séta tesztel ellenőrizendő, hogy minden érzékelő megfelelően jelzi-e a mozgást.

RENDKÍVÜLI DSC RIASZTÓ KARBANTARTÁS

Az esetek nagy többségében nincs szükség rendkívüli karbantartás, hiszen olyan nagy jellegű üzemzavar nem keletkezik, hogy a teljes rendszert idő előtt újra ellenőrizni kelljen, amikor már rendkívüli karbantartásról beszélünk, akkor a rendszer jelentős része károsodott, vagy megrongálták, ezáltal veszélybe került a megbízható működés, többnyire lakástűz, beázás, vagy betörés után szokott keletkezni ilyen nagy jellegű beavatkozás

DSC riasztó karbantartással, és DSC riasztórendszer javítással keressen minket bizalommal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.