What’s your Reaction?
Star
30%
Love
23%
Yeah
31%
Yes
6%
What?
6%
OMG
2%
Weary
2%

DSC riasztó csipogás kikapcsolása

Visszatérő probléma a DSC rendszerek csipogásának az elnémítása, hogy legalább éjszaka aludni tudjanak a tulajdonosok. De nézzük az alap problémát, miért is csipog, pittyeg egy DSC riasztó? Miért úgy csinálják meg a mérnökök, hogy az őrületbe kergesse a felhasználót hajnal 3-kor.

Hívjon minket azonnal, és kollégáink segítenek: 06 30 479 3201

DSC karbantartás árlista

DSC riasztó csipogás kikapcsolása
dsc riaszto csipogas kikapcsolasa

DSC riasztó csipogás kikapcsolása egyszerűen

Mi okozza a csipogást?

A csipogás egyértelműen valamilyen rendkívüli eseményre akarja felhívni a figyelmet, az ütemes 3mp-enként csippanó kezelő ikonikus hangja, rettentő idegesítő tud lenni, igen, pont ez a lényege, ez volt a célja a mérnököknek is, mivel a kezelőt normál esetben nem nézegetjük, így logikus, hogy valamilyen hallható jelzést kell kiadnia a rendszernek, hogy tudassa, valamilyen rendszerhiba van a rendszerünkben.

Meddig csipog a riasztó?

A DSC riasztó szerencsére korlátlan ideig tud csipogni, sokan évekig hallgatják, de a felhasználók többsége elég hamar megunja, mondhatni már azonnal hívnak minket, hogy csináljunk valamit mert megöríti őket a csipogás. Gyakori jelenség, hogy időszakosan csipog csak a tasztatúra, ez többnyire akkumulátor hibát jelent, a teszt egy nap többször is lemegy, és van amikor határ értéken belül van például, de van hogy már hibás, ezért lehetséges, hogy hajnal 3-korcsipog a kezelő, de reggelre abba hagyja, és ezt megint random újrakezdi.

DSC riasztó csipogás kikapcsolása házilag?

Házilag nem sok mindent tehetünk, mint mondtam is elnémítani véglegesen nem lehet sajnos, ha a hiba fennáll, az újra és újra visszafog térni, ameddig egy riasztó szerelő szakember el nem hárítja a hibát. Átbujhatjuk az internetet, elolvashatjuk a gyártói, telepítői leírást is, de ilyenkor a hibát kell megszüntetni, az autóban is ha kigyullad az olaj visszajelző lámpa, akkor nem az égőt kötjük ki, hanem a problémát orvosoljuk.

TERVEZETT KARBANTARTÁS

Tervezett karbantartásnál a hibák megelőzésére, minimalizálására törekszünk, minden tápegységet, akkumulátort és érzékelőt szemrevételezünk, ellenőrizzük a kötések állapotát, és működési tesztet végzünk, ami általában séta tesztel ellenőrizendő, hogy minden érzékelő megfelelően jelzi-e a mozgást.

RENDKÍVÜLI DSC RIASZTÓ KARBANTARTÁS

Az esetek nagy többségében nincs szükség rendkívüli karbantartás, hiszen olyan nagy jellegű üzemzavar nem keletkezik, hogy a teljes rendszert idő előtt újra ellenőrizni kelljen, amikor már rendkívüli karbantartásról beszélünk, akkor a rendszer jelentős része károsodott, vagy megrongálták, ezáltal veszélybe került a megbízható működés, többnyire lakástűz, beázás, vagy betörés után szokott keletkezni ilyen nagy jellegű beavatkozás

DSC riasztó karbantartással, és DSC riasztórendszer javítással keressen minket bizalommal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

What’s your Reaction?
Star
30%
Love
23%
Yeah
31%
Yes
6%
What?
6%
OMG
2%
Weary
2%