DSC riasztó csipog

What’s your Reaction?
Star
50%
Love
4%
Yeah
26%
Yes
12%
What?
4%
OMG
2%
Weary
3%

DSC riasztó csipog, és nem hagyja abba

Szerintem mindenki találkozott már ezzel a jellegzetes hanggal, akinek DSC rendszere van, az ikonikus csipogás, vagy pittyegés, azt jelenti, hogy valami nem jó, hiba van a rendszerben, ez egy általános jelzés, és elhallgattatni nem lehet, pláne ha visszatérő hibáról van szó, ami nem mindig áll fent.

DSC riasztó szerelés árak elérhetőek az árlistában!

Kérdése van?Írjon, vagy hívjon:06 30 479 3201


DSC riasztó csipog
DSC riasztó csipog

Amennyiben csak ledes kezelőnk van, PC1555 vagy hasonló kijelző nélküli modellnél, ott a system led, vagy a háromszög folyamosan sárgán ég, ez azt jelzi, hogy hiba van a rendszerben, vagy riasztás történt amíg a rendszer élesítve volt, grafikus kezelőnél ezt ki is írja a kijelzőre, különböző csipogásokat lehet megkülönböztetni, van amikor ütemes folyamatos, de van, hogy csak egy adott időben jelez valamit a rendszer, lássuk mi a különbség.

DSC riasztó csipog folyamatosan

A folyamatos csipogás egyértelmű aktív rendszer hibát jelent a rendszerben, hálózati áram kimaradás, akkumulátor hiba, szabotázs, amit a a [*][2] gomb lenyomásával lekérdezhetünk a rendszerből, általában olyan 30 másodpercenként hallható a jelzés, elnémítani a jelzést nem lehet tartósan.

DSC riasztó pittyeg éjszakánként

A másik tipikus hiba amikor az éjszaka közepén kezd el jelezni a rendszer, általában egy megadott időben, de utána egész nap semmi, ez bizony annak a jele, hogy nem tud a távfelügyeletre jelenteni, mert a tesztjelzés többnyire éjszakai, hajnali órákra van beállítva, a kisebb mobil forgalom miatt.

Amennyiben volt távfelügyelete, és lemondta, de a TLM, az az a telefon vonal figyelés nem lett kikapcsolva, akkor a tesztjelentésnél a rendszer jelzi, hogy nem bejelentkezni a felügyeletnél, amennyiben van aktív telefonvonalas átjelzésünk, ott is ugyanez, vonalhiba van, mindenképpen ki kell vizsgálni, vagy leprogramozni a figyelést, mivel a mai vonalak digitálisak, szimulált telefon vonalak, ez könnyen okozhatja a TLM hibát.

DSC riasztó megszólal véletlenszerűen

Ha semmi ütemes jelzést nem vélünk felfedezni a rendszer hibajelzésében, akkor bizony valószínű, hogy táp ellátásbeli hibánk van, vagy hálózati vagy akkumulátor hiba, ugyanis amikor az akkumulátor már kezd gyengülni, van amikor az akku tesztnél megfelelőnek találja, van amikor viszont már gyengének, ez normális, hiszen pont határértéken van még, ilyenkor már gyanakodhatunk, hiszen biztosan a kapacitás gyenge, és nem tudja tartósan szünet mentesíteni a rendszerünket, cseréltessünk akkumulátort a rendszerben.

DSC riasztó hibajelzések

A billentyűzeten villogni fog a Trouble (Hiba) ( ) [PC1555RK esetén a System (Rendszer)] (sárga) fény, a zónafények (itt jelzőfények) megmutatják a hibát.

DSC sárga led folyamatosan vílágít és csipog, akkor az alábbi hibát jelenti:

1. Szerviz szükséges: Ez a fény világít, ha a vezérlőpanel a következő hibák valamelyikét észlelte; ha „Szerviz szükséges” hiba áll fenn, akkor nyomja meg az [1]-es gombot (Szövegesnél a [*] is megfelelő), hogy meghatározza a hibát.
1. fény Alacsony akkumulátor feszültség: A hibajelzés akkor generálódik, ha az akkumulátor feszültsége 11.5 V alá süllyed. A hibahelyzet megszűnik, ha a feszültség eléri a 12.5 V-t.
2. fény Sziréna áramköri hiba: A sziréna kör nyitott, vagy a sziréna PTC-je kinyitott (zárlat).
3. fény Általános rendszer hiba: A PC5400 printer modulhoz kapcsolt nyomtatónál off line hiba jött létre, illetve az PC5204 modulnál AUX hiba áll fenn, PC5204 Output #1 hiba, kamera hiba, automatizálás hiba.
4. fény Általános rendszer szabotázs: Szabotázs hiba valamely modulnál.
5. fény Általános rendszer felügyelet: A hibajelzés akkor érkezik, ha a panel nem tud kommunikálni valamelyik KEYBUS-hoz csatlakoztatott modullal.
6. fény RF Jam. További információk a PC5132-es leírásában!
7. fény PC5204 Alacsony akkumulátor feszültség hiba.
8. fény PC5204 AC hiba.

2. Hálózat kimaradás: Az ilyen üzemzavar esetén nincs hálózati tápellátás.
3. Telefonvonal hiba: A telefonvonal állandóan felügyelt.
4. Kommunikációs hiba (FTC): Ha a kommunikátor sikertelen kísérletet tesz a programozott telefonszámok bármelyikével való kommunikációra, akkor hibajelzést generál. Egy későbbi sikeres kommunikáció alkalmával az FTC hiba is átvitelre kerül és minden olyan esemény is, ami a hibaállapot alatt bekövetkezett.
5. Zóna hiba (Beleértve a Tűzzónát): A hibajelzés akkor érkezik, ha a rendszer bármely zónájánál üzemzavar lép fel (tűzzóna szakadt, vagy DEOL lezárású zóna zárlatos, vagy vezeték nélküli zóna felügyeleti hiba), vagyis, ha szükség esetén nem tudna riasztást küldeni a panel felé. Nyomja meg a [5] gombot hiba üzemmódban (Szövegesnél a [*] is megfelelő), ezzel megtekintheti a hibás zónát. A tűzzóna hiba élesített állapotban is kijelzésre kerül.

6. Zóna szabotázs: Ez a hiba csak DEOL ellenállás felügyelettel konfigurált zónáknál generálódik illetve a vezeték nélküli eszköz szabotázs köre nyitott. Nyomja le a [6] billentyűt Hibajelzés üzemmódban (Szövegesnél a [*] is megfelelő). Ezzel megtekintheti, hogy mely zónáknál állt elő a szabotázs hiba.
7. Alacsony telep feszültség: Egy vezeték nélküli berendezés telep lemerülését jelzi. Nyomja le a [7] gombot egyszer, kétszer vagy háromszor, így megtekintheti, melyik eszköz jelez telep hibát. A LED billentyűzeten a zónafények jelzik, hogy melyik zónán állt elő hiba. Lehetséges esetek:
[7] lenyomva 1 Alacsony telepfeszültségű zóna (LED bill.-zónafény 1-32)
[7] újra lenyomva 2 Hordozható billentyűzet telep kimerülés (1-4 zónafény)
[7] újra lenyomva 3 Vezeték nélküli kulcs telep kimerülés (1-16 zóna fény)
8. Rendszer idővesztés: A vezérlő egység élesztését követően a belső órát be kell állítani. Ez a hiba az órabeállításával megszűnik.
A [#] lenyomásával visszatérhet az alapkijelzéshez.

Amennyiben a DSC riasztó csipog vagy egyéb kérdése van a DSC rendszereivel kapcsolatban, akár hiba, akár telepítés szinten, akkor nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot, minden kérdésre, akár a legamatőrebb kérdésre is igyekszünk válaszolni.

Kérdése van?

Várjuk hívását, vagy üzenetét, akár facebookon is üzenhet kollégánknak! Telefonon elérhetőek vagyunk a 06 30 479 3201 számon.

Amennyiben nem szünteti meg a hiba okát, sajnos ez nem fog magától megszűnni, amenniyben kíváncsi mennyiért tudjuk megjavítani hibás riasztóját, az alábbi táblázatban könnyedén kiszámolhatja az összeget, és akár egyből meg is rendelheti.

Nincs áram a lakásban, a rendszer müködik, de a dsc riasztó csipog mégis. Ez normális? Igen, általában az AC hibát a riasztók késleltetve jelzik, többnyire negyed óra múlva, de amennyiben jó az akkumulátor a rendszerben, nincs félni valója.

DSC sarga led vilagit DSC riasztó csipog AlarmFIX

What’s your Reaction?
Star
50%
Love
4%
Yeah
26%
Yes
12%
What?
4%
OMG
2%
Weary
3%