What’s your Reaction?
Star
1%
Love
19%
Yeah
61%
Yes
8%
What?
5%
OMG
3%
Weary
3%

BETÖRÉSVÉDELEM

Védekezzen hatékony eszközökkel a betörés ellen, a betörésvédelem ma már kiemelt fontosságú ingatlanunk védelme érdekében, az elektronikus vagyonvédelem egy új és egy meglévő ingatlan esetében is alapkövetelmény.

betörésvédelem

ELEKTRONIKUS BETÖRÉSVÉDELEM

A betörésvédelem elsődleges feladata betörés, lopás szándékának megelőzése, esetleges elrettentése az éves bűnügyi statisztikákból is láthatjuk, hogy egyre nagyobb arányban fordulnak elő vagyon elleni bűncselekmények, mint betörés, lopás, kis és nagy értékű egyaránt. Sajnos azonban nem ritka az életellenes, azaz személyi sérüléssel járó betöréses lopások sem, ami azonban már több mint nyugtalanító, álmunkban családunkra törnek, és bántalmazzák őket, ezért is kiemelt fontosságú, egy gondosan és precízen megtervezett behatolásjelző rendszer, ami az elektronikus betörésvédelem alapja.

MECHANIKUS VS. ELEKTRONIKUS VÉDELEM

A két nagy csoport amire a vagyonvédelmet oszthatjuk, de melyik a fontosabb? Nos, mindkettő fontos, hiszen az elektronikus vagyonvédelem, csupán jelzi a betörést, de a mechanikus védelem, fizikailag is megvédi az értékeinket, ezért érdemes a két rendszert ötvözni, hogy hatékony és megbízható védelmet építhessünk ki otthonunkban. A mechanikus védelem, már a nyílászáróknál kezdődik, hiszen a több ponton záródó biztonsági reteszes ablakok, ajtók, már egy alap védelmet látnak el, természetesen az ablak és ajtó rácsok ezt tovább növelik.

BEHATOLÁSJELZŐ-RENDSZER

Az ingatlan kialakításánál fontos szerepet játszik, a riasztórendszer tervezése, hiszen a vezetékezés, és a csatornázás ebben a szakaszban elvégezve, esztétikusan kialakítható, nincsen utólagos kábelcsatornázás, a rendszer így szinte észrevehetetlen, az utólagos kivitelezés sok esetben járhat kényelmetlen porral, és felfordulással, amennyiben utólag szeretnénk kivitelezni, vannak hibrid és vezeték nélküli riasztórendszerek, ezek a rendszerek mellőzik a hagyományos kábelek használatát, de funkcióiban ugyanazt tudják mint hagyományos társaik, csupán az elemek élettartamát kell figyelnünk. Amennyiben szeretnénk fokozni rendszerünket, videomegfigyelő rendszerrel tudjuk még tovább növelni biztonságunkat, ami már a betörés tényét is rögzíti, sőt, a fejeltebb rendszerek, már a mozgásérzékelés hatására is tudják, aktiválni a riasztórendszerünket, ezek a fejlett rögzítők, már rendelkeznek alarm panellel, amik ki és bemenetek segítségével tudnak kommunikálni a többi rendszerrel, és praktikus módon tudnak együtt működni.

What’s your Reaction?
Star
1%
Love
19%
Yeah
61%
Yes
8%
What?
5%
OMG
3%
Weary
3%