Áramszünet után csipog a riasztó

What’s your Reaction?
Star
41%
Love
15%
Yeah
31%
Yes
6%
What?
3%
OMG
1%
Weary
2%

Áramszünet után csipog a riasztó

Sokan ilyenkor szembesülnek vele, hogy valójában a biztonságosnak hitt rendszerük semmit nem ér, hiszen egy egyszerű áramszünet hatástalanítja az egész rendszert, és akinek betörési szándékai vannak, többnyire az áramot kapcsolja le legelőször, hiszen a villanyórát semmi nem védi (nagy hiba).

riasztó javítás árak mostantól elérhetőek az árlistában!

Kérdése van? Írjon, vagy hívjon:06 30 479 3201

Áramszünet után csipog a riasztó scaled scaled Áramszünet után csipog a riasztó AlarmFIX

Mégis milyen ok-okozati összefüggés van a riasztó hibajelzése és az áramszünet között, miért van az, hogy utána is hibát dob a rendszer, amikor elvileg már visszaött az áram? Lássuk az okokat...

Áramszünet utáni riasztó hiba

Az áramszünet hatására a riasztónak akkumulátoros üzemben kelleni tovább müködnie, a rendszer így is van kitalálva, minden riasztó így müködik, a kapcsolóüzemű tápegység miatt, nincs szakadás, átállási idő, szimplán mintha misem történt volna, minden megy tovább, ez élesített és hatástalanított állapotban is ugyanúgy kell történnie, attól, hogy nincs áram, még nem nem szabadna beriasztani a rendszernek, maximum hibát jelez, pontosan AC hiba jelzés tűnik fel a kezelőn, ez többnyire késleltetve van, átlagban 15 perc múlva jelenik meg a felhasználónak ez a hiba.

Akkor mi a probléma?

Azt már tisztáztuk, az előbb, hogy áramszünet hatására akkuról müködünk, amennyiben ez régi vagy kezd gyengülni, a kapacitása eléggé gyenge, megnő a belső ellenállása, amit a rendszer pontosan tud, amennyiben még használható, és képes töltögetni is, akkor ezzel nincs is gond, de sajnos ez sokszor téves, könnyen lehet az is, hogy már rég közel nulla a telep kapacitása, de a rendszer nem dobja fel hibának, mert az ellenállása még határértéken belül van. De ha lenyomnánk az áramot, meglátnánk, hogy kb 5 percet nem bírna ki a rendszer akkumulátoros üzemmódról.

Tehát akkor miért csipog áramszünet után?

Tehát igen, ha áramszünet után csipog a riasztó, az azért van, mert rájött, hogy a benne lévő telep már gyenge, de sosem volt megterhelve, így ő is úgy gondoltam, hogy eddig minden rendben. Ez a hiba nem múlik el, csak ha megtörténik a riasztó karbantartás, és cserére kerül minden hibás alkatrész, egyedül a hálózati áram hiba fog elmúlni, amennyiben visszaáll a 230V a lakásban.

Amennyiben bármilyen kérdése van a lakásriasztó rendszerével kapcsolatban, akár hiba, akár telepítés szinten, akkor nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot, minden kérdésre, akár a legamatőrebb kérdésre is igyekszünk válaszolni.

What’s your Reaction?
Star
41%
Love
15%
Yeah
31%
Yes
6%
What?
3%
OMG
1%
Weary
2%