A modern riasztórendszerek növelik az ingatlanok értékét.

What’s your Reaction?
Star
4%
Love
9%
Yeah
54%
Yes
14%
What?
9%
OMG
4%
Weary
7%

Ha otthonod eladását tervezed akár most, akár valamikor a jövőben, valószínűleg elgondolkoztál már azon, hogy miképpen tudnád hatékonyan megnövelni az ingatlan értékét a legmagasabb eladási ár érdekében. Ingatlanmarketing és 3D ingatlan szakértőként gyakran kérdeznek minket új és tapasztalt lakástulajdonosok egyaránt, hogy egy modern riasztórendszer telepítése vajon növeli-e az otthonuk értékét. Válaszunk? Igen. Hogyan? Olvass tovább és eláruljuk.

A riasztórendszer növeli az otthon valós értékét

Az otthoni biztonsági rendszerek népszerűségének növekedésével sok vásárló olyan otthont keres, ahol már elérhetőek a modern riasztó berendezések. Ahogy egy uszoda hozzáadása, egy terasz építése vagy a konyha felújítása, ezek a megoldások számottevően növelhetik a kapott ajánlatok számát, valamint a felajánlott összegek nagyságát is.

Amennyiben egy korszerű rendszer telepítve van, az azt jelenti, hogy a leendő vevőknek csak annyit kell tennie, hogy kapcsolatba lép egy megbízható biztonsági céggel. Ezért a kényelemért sok vásárló hajlandó többet is fizetni, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatnak.

Nagyobb vonzerő a vásárlók felé

Míg a riasztórendszer olyan értékkel bír, amely növelheti az otthonunk piaci árát, funkcionalitása miatt a vonzereje is nagyobb lesz. A riasztórendszereket otthonunk és családunk biztonságának érdekében telepítjük. Egyre több vásárló veszi figyelembe az otthoni riasztórendszer előnyeit. Gondolni fognak a rendszer használatával járó további biztonságra és nyugalomra. Ez nem csak az ingatlan vonzerejének a növekedését eredményezi, hanem a vevők oldaláról is  olyan kérdéseket vet fel, hogy vajon érdemes olyan házakban gondolkodni, amelyekben nincs riasztórendszer.

Kedvezőbb biztosítás

Mivel a riasztórendszerek megakadályozhatják a betöréseket (csakúgy, mint a tüzeket és a vízkárt is, ha más biztonsági technológiákkal párosulnak), a rendszer telepítése gyakran a lakástulajdonos biztosítási díjának csökkenését eredményezheti. Mivel az otthonunkban statisztikailag kisebb a kockázata annak, hogy az egyik ilyen fenyegetés miatt kár keletkezzen, ezért a biztosítótársaságok hajlandók kevesebbet felszámítani. Az megtakarítás teljes mértékben a biztosító társaságtól és a te aktuális helyzetedtől függ, de akár 20% is lehet. Bár ez  nem növeli az otthon értékét közvetlenül, de ha a vásárlók tudnak erről a kedvezményről, akkor talán hajlandóak többet fizetni az ingatlanért.

A riasztórendszerek tehát nemcsak otthonodhoz adnak értéket, hanem a mindennapi élethez is. A hihetetlenül kényelmes otthoni automatizálási funkciókkal, például a fény és termosztát vezérlésével, ezek a rendszerek nagyban megkönnyíthetik az életünket és kényelmesebbé varázsolhatják otthonunkat. Arról nem is beszélve, hogy ingatlan eladás során a vevők számára imponáló tulajdonság egy lakásban ha van riasztó.

What’s your Reaction?
Star
4%
Love
9%
Yeah
54%
Yes
14%
What?
9%
OMG
4%
Weary
7%